Congresul SUA cere probe in ancheta privind amestecul Rusiei in alegerile prezidentiale

Comitetul pentru serviciile de informatii al Camerei Reprezentantilor din Congresul SUA a solicitat, miercuri, administratiei conduse de Donald Trump sa puna la dispozitie documente privind ancheta asupra presupusului amestec al Rusiei in ultimele alegeri prezidentiale din SUA, informeaza Reuters citata de Agerpres.
Membrii Comitetului se asteapta sa primeasca mii de documente.
Cererea de miercuri a congresmenilor vrea sa evite repetarea unui episod din timpul presedintiei lui George W. Bush. La acel moment, Comitetul pentru serviciile de informatii al Senatului a acceptat o intelegere cu CIA in cadrul anchetei asupra tehnicilor de interogare din inchisorile americane secrete din strainatate. Anchetatorilor Senatului li s-a permis sa consulte documentele doar intr-o retea de computere instalata intr-un sediu al CIA, ceea ce ulterior a dat nastere unor suspiciuni ca CIA a spionat activitatea congresmenilor.
“Nu va fi adecvat sa revizuim aceste documente, asteptate a fi de ordinul a mii de pagini, la agentii. Ele ar trebui prezentate Comitetului pentru serviciile de informatii al Camerei, pentru a permite membrilor timpul corespunzator pentru examinarea continutului”, au afirmat congresmenii Devin Nunes (republican), presedinte al comitetului, si Adam Schiff, democratul cu rangul cel mai inalt din comitet.
Serviciile americane de informatii sustin ca Moscova a dus o campanie complexa de piraterie informatica si alte …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *