Conier aluminiu ? utilizari, proprietati si alte informatii generale

O varianta a cornierului clasic este materialul cornier aluminiu care la fel ca orice alt material de constructii, are o serie de proprietatii specifice care il deosebesc de restul.

Cel mai important lucru care trebuie observat la acesta este ca este confectionat din aluminiu. Este o caracteristica foarte importanta deoarece majoritatea proprietatiilor cornierului aluminiu deriva din acest material. Este unul dintre cele mai versatile materiale deoarece cu trecerea timpului isi schimba proprietatile. Astfel ca si modul in care este folosit trebuie sa se schimbe de-a lungul timpului.

O parte dintre consumatorii sunt foarte incantati de acest material, astfel aflandu-se printre preferatele acestora.

Ce proprietatii are cornierul aluminiu?

Proprietatiile de care da dovada cornierul aluminiu il face sa fie un material extrem de cautat. Si varianta clasica a acestuia este foarte potrivita de folosit in anumite proiecte, dar pe de alta parte cornierul aluminiu are anumite caracteristicii care il transforma intr-o alegere mai de dorit in anumite proiecte cu necesitati specifice. Forma este proprietatea care aseamana cele doua tipuri de material.

Faptul ca este confectionat din aluminiu, face din cornierul aluminiu un material usor de manevrat si transportat datorita greutatii reduse. De asemenea, tot datorita aluminiului, acest material are si un aspect placut. Printre alte caracteristicii se pot aduce in discutie si:

Are o rezistenta specifica la coroziune datorita faptului ca cornierul aluminiu este fabricat din aluminiu;
De asemenea este si un material usor de sudat cu o maleabilitate crescuta;
Fiind un aliaj semi-dur se poate prelucra cu usurinta la temperaturii scazute si se poate folosi in sectiuni complexe;

Desi poate fi folosit intr-o varietate de situatii, cea mai buna ocazie ca cornierul aluminiu sa fie folosit este atunci cand suprafata este in unghi datorita formei specifice pe care o are. Suprafetele pot fi cu usurinta imbinate cu ajutorul acestuia fiind un material foarte bun de legatura.

De ce sa alegi cornier aluminiu?

Inainte sa alegeti materialele de constructii pe care vreti sa le folositi, studiati foarte bine inainte necesitatiile proiectului.

Specialistii in domeniul constructiilor recomanda ca cornierul aluminiu sa fie folosit in proiectele de constructie a scarilor, balustradelor si a gardurilor. Dar intrebuintarile acestuia nu se opresc deloc aici.

Poate fi folosit fara probleme ca parte a unor accesorii de interior si de asemenea in realizarea instalatiilor pneumatice si a tevilor de irigare. Daca clientul doreste, poate fi folosi acest material in constructia usilor si a peretilor pentru cortine.

Dupa cum se poate constata din cele spuse, cornierul aluminiu este unul cat se poate de versatil putand fi folosit intr-o gama larga de proiecte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *