Consiliul Baroului Bucuresti decide daca il exclude pe Ponta din avocatura, dupa ce si-a plagiat doctoratul. Monica Macovei: Sa dea si el examen ca alti avocati

UPDATE 14.28:?Europarlamentarul Monica Macovei considera ca fostul premier Victor Ponta nu mai poate fi avocat, intrucat titlul de doctor i-a fost retras de catre ministerul Educatiei, potrivit News.ro.
“Am fost invitata de Consiliul Baroului Bucuresti pentru a sustine cererea pe care am facut-o pentru excluderea domnului Ponta din Barou. Eu doresc aplicarea legii, nu excluderea lui Ponta. N-am nicio treaba cu personajul Ponta. Doresc aplicarea legii atat in cazul Ponta, cat si in cazul oricarui avocat care a incalcat legea”, a spus Monica Macovei, inainte de a participa la sedinta Consiliului Baroului Bucuresti.
Macovei a precizat ca, daca vrea sa fie avocat, Ponta ar trebui sa dea examen. “Ponta a intrat cu scutire de examen in Baroul Bucuresti pentru ca avea titlul de doctor. Titlul de doctor i-a fost retras de catre ministrul invatamantului, ca atare nu mai poate sa fie avocat. O solutie juridica, de exemplu, poate fi ca Baroul, in simetria actelor administrative, sa retraga scutirea de examen, ca intai a trebuit sa ii dea scutire de examen, el fiind doctor. Sa-i retraga scutirea de examen si automat nu mai poate fi avocat decat daca da examen. Sa dea si el examen ca alti avocati care au intrat in avocatura”, a mai spus Monica Macovei.
CITESTE si investigatia jurnalistului Catalin Prisacariu:
INTEGRAL. Victor Ponta pierde titlul de conferentiar si 200.000 de lei
Intre 2004 si 2010, Victor Ponta a prestat activitati didactice la Universitatea Romano-Americana si a detinut gradele didactice de lector (2004-2005) si conferentiar (2006-2010). In anii de contract cu URA, a incasat 200.000 de lei pentru activitatile prestate…?citeste mai departe aici.
?
————–
Solicitarea europarlamentarului Monica Macovei privind excluderea fostului premier Victor Ponta din Baroul Bucuresti este analizata, marti,?de conducerea institutiei, informeaza News.ro.
Incepand cu ora 14.00, Monica Macovei se va prezenta la sediul Baroului Bucuresti, pentru a-si sustine cererea. In?31 august, sedinta Consiliului a fost suspendata la cererea lui Macovei, intrucat prezenta sa era necesara la Parlamentul European.
“Vreau sa ma duc la Baroul Bucuresti pentru a argumenta juridic excluderea din profesie a lui Victor Ponta, al carui titlu de doctor in Drept a fost retras de ministrul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice. Nu ma intereseaza personajul Ponta, ci respectarea legii”, a scris europarlamentarul, pe pagina sa de Facebook.?
Citeste si:?UPDATE. Plagiatorul Victor Ponta, in fata Consiliului Baroului Bucuresti. Discutiile se vor relua martea viitoare
Victor Ponta a fost prezent la sedinta din 31 august a Consiliului Baroului Bucuresti unde a sustinut ca retragerea titlului sau de doctor este in procedura plangerii prealabile.
Cererea de excludere a lui Victor Ponta din Baroul Bucuresti a fost depusa de Monica Macovei, care motiva ca fostul premier Victor Ponta nu mai poate fi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *