Consiliul de Administratie al TAROM se reuneste astazi. Apelul de urgenta facut de piloti

Consiliul de Administratie al TAROM se reuneste de urgenta. Ce decizii urmeaza sa fie luate

Consiliul de Administratie se va intalni luni, in regim de urgenta, si va lua o decizie cu privire la viitorul companiei TAROM. De asemenea, se va aduce in discutie si pozitia de CEO a lui Christian Heinzmann, dupa ce aceast a fost suspendat vineri din functia de?Accountable Manager.

Belgianul ar putea fi suspendat si din aceasta pozitie sau si-ar putea continua mandatul pana in noiembrie, cand i se termina contractul, fara insa a mai fi Accountable Manager, functie pe care o pierde din 22 martie.
Ministrul Transporturilor a dat asigurari ca activitatea TAROM se va desfasura in conditii normale si, chiar daca se vor inregistra intarzieri, siguranta zborului nu va fi afectata.
Dan Costescu a anuntat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca Heinzmann nu va mai detine functia de accountable manager la TAROM, din data de 22 martie, dar este in continuare director general.
Faptul ca Heinzmann nu mai este, incepand de marti, accountable manager, inseamna ca el nu mai poate gestiona activitatea curenta si strategia de zbor.
Ministrul Transporturilor a mai precizat ca la inceputul sedintei Consiliului de Administratie a fost cvorum, cand a fost anuntata decizia Autoritatii Aeronautice, insa in momentul in care s-a trecut la analiza activitatii de management a directorului general acesta a parasit sala, mizand pe faptul ca cvorumul nu va mai fi indeplinit si nu se va mai putea lua o decizie.
Ministrul si-a exprimat dezaprobarea pentru “”lipsa de interes si de responsabilitate” a actualului director general, Christian Heinzmann, pentru activitatea companiei. “Eu imi exprim dezaprobarea pentru lipsa de interes si pentru lipsa de responsabilitate a acestui domn cu privire la activitatea companiei. Este un lucru nepermis in niciun domeniu, cu atat mai putin in domeniul aviatiei. Este drept ca asta nu are nicio influenta in acest moment asupra sigurantei circulatiei si zborurilor – ceilalti directori se afla pe pozitii si isi continua activitatea – dar aceasta lipsa de responsabilitate, de asumare a ei, de a discuta despre niste deficiente de management constatate in mod clar de mai multe organe care le-au investigat nu mi se pare in regula”, a continuat seful de la Transporturi.
In context, ministrul a facut referire la o parte dintre deficientele constatate, precum nerealizarea bugetului de venituri si cheltuieli, dar si problemele identificate la nivel de resurse umane, unde 25% din personalul tehnic a avut concedii medicale in 2015, ceea ce insumeaza un numar de 1.500 de zile.
“In loc sa aiba 8 milioane (lei – n. r.) pierderi la sfarsitul anului trecut, asa cum isi asumasera prin contracte si prin planul de management, au avut 41 de milioane. Este inadmisibil in conditiile in care pe piata europeana pretul kerosenului a scazut anul trecut in mod spectaculos, creand un avantaj – dupa cum a fost documentat de 80 de milioane de lei. Cu alte cuvinte, in acest moment, daca nu am fi avut acest avantaj, am fi avut un dezastru, o pierdere de 120 de milioane. Oricum, nu este foarte bine ca in loc de 8 milioane sa fie 41 de milioane pierdere. Mai sunt si aspectele care au fost constatate si transmise mie si de Corpul de Control, dar si de analiza CA. Este vorba despre problemele la nivelul resurselor umane. Peste 25% din personalul tehnic de la TAROM a inregistrat concedii medicale. Este o cifra pe care nu am vazut-o in nicio companie de stat sau privata, din cate am analizat pana in prezent. Este vorba despre 1.500 de zile in care acest personal a fost in concediu medical. Va dati seama si pentru partea de ore suplimentare ce inseamna toata aceasta indisciplina la nivelul resurselor umane. Acest lucru nu poate continua”, a subliniat Dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *