Constanta: Barbatul acuzat ca a ucis un calugar si l-a decapitat a fost arestat preventiv.

Barbatul din localitatea constanteana Ghindaresti, acuzat ca a ucis un calugar, l-a decapitat, l-a pus intr-un sac si l-a aruncat apoi intr-un sant de la marginea comunei, a fost arestat preventiv, miercuri, pentru 29 de zile, in baza unui mandat emis pe numele sau de Tribunalul Constanta, potrivit Mediafax.
Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, in noaptea de 18/19 noiembrie, Simion Ivan, in varsta de 50 de ani, si Alexe Artion, de 40 de ani, au consumat impreuna bauturi alcoolice in locuinta primului, iar pe la miezul noptii calugarul i-a propus gazdei sa intretina relatii homosexuale si chiar s-a dezbracat.
Infuriat, Simion Ivan a reactionat violent si, cu un ciocan pe care il avea in bucatarie, l-a lovit pe Artion in frunte. Dupa ce victima a cazut pe podea, Ivan a continuat sa o loveasca cu ciocanul, apoi si cu un cutit, lovind “in zona extremitatii cefalice” a victimei, preponderent la nivelul fetei.
“El a declarat ca victima s-a dezbracat, dar nu mai tine minte ce haine si-a scos de pe el, si ca, folosind un ciocan, i-a aplicat o singura lovitura in frunte. Insa, in urma necropsiei, s-a stabilit ca au fost date foarte multe lovituri, atat de ciocan, cat si de cutit. Foarte multe. Acestea se suprapun incat nu ne putem da seama cu certitudine cate au fost, dar peste zece”, a declarat, miercuri, procurorul Andrei Bodean.
Din cauza starii de nervozitate extrema, dupa uciderea fostului calugar in bucataria locuintei, Ivan a scos cadavrul in curte si cu ajutorul unui cutit l-a decapitat. El a introdus apoi cadavrul in sac, i-a legat mainile si picioarele cu sfoara, a legat sacul cu sarma, apoi l-a transportat cu un carucior si l-a abandonat pe strada Nucilor, la aproximativ 50 de metri de locuinta sa, in locul in care a si fost descoperit cateva ore mai tarziu, afirma anchetatorii.
Potrivit acestora, dupa ce a scapat de cadavru, barbatul a incercat sa ascunda urmele faptelor comise, astfel ca a spalat sangele de pe trotuarul din fata casei, a sters urmele de sange din locuinta cu carpe, apoi le-a aruncat in foc, alaturi de o cruce de lemn pe care victima o avea la piept si de incaltamintea acesteia.
“In urma perchezitiei efecuate la domiciliul suspectului nu au fost identificate urme mari de sange, dar au fost descoperite urmele a zeci de pete, stropi, de sange. De asemenea, am gasit si cutitul, care prezinta urme de sange, dar si ciocanul pe care le-a folosit pentru uciderea victimei. Ambele sunt in custodia noastra si urmeaza sa fie analizate in laborator”, a mai afirmat procurorul Andrei Bodean.
In noaptea de marti spre miercuri, procurorii Parchetului Tribunalului Constanta l-au retinut pentru 24 de ore pe Simion Ivan, iar miercuri seara acesta a fost prezentat instantei Tribunalului Constanta cu propunerea de arestare preventiva.
Magistratii constanteni au admis cererea procurorilor si au emis pe numele lui Ivan un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile, sub acuzatiile de omor deosebit de grav, respectiv, profanare de morminte, barbatul fiind dus in Arestul Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta.
Procurorii care au instrumentat cazul au spus ca Simion Ivan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *