Consumul de cafea poate reduce riscul de cancer uterin

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Femeile care beau cantitati mari de cafea si-ar putea reduce riscul de a dezvolta cancer de col uterin, arata un studiu realizat de Ministerul japonez al Sanatatii.

Cercetatorii au monitorizat 54.000 de femei cu varste cuprinse intre 40 si 69 de ani, timp de 15 ani. De-a lungul acestei perioade, 117 dintre femei s-au imbolnavit de cancer de col uterin. Persoanele monitorizate au fost impartite in patru grupuri, in functie de cantitatea de cafea consumata.

Rezultatele au aratat ca femeile ce beau mai mult de trei cani de cafea pe zi au cu pana la 60% mai putine sanse sa dezvolte cancer de col uterin decat cele ce consuma cafea de doua ori pe saptamana sau mai putin.

„Cafeaua reduce nivelul de insulina din corp, fapt ce poate reduce riscul de cancer la nivelul uterului”, explica studiul. Cercetatorii au monitorizat si efectul consumului de ceai verde, insa nu au gasit nicio legatura intre aceasta si cancerul de col uterin.

Cancerul de col uterin este una dintre cele mai intalnite forme de cancer la femei la nivel mondial.

spot_imgspot_img