Contraceptivele reduc riscul de aparitie a cancerului

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Medicamentele au efect preventiv timp de aproximativ 15 ani de la inceperea tratamentului, informeaza thisislondon.co.uk.

Femeile care au facut tratament cu medicamente anticonceptionale sunt mai protejate impotriva oricarui tip de cancer fata de semenele lor care nu au utilizat niciodata aceasta metoda de prevenire a sarcinii.

Un studiu, publicat in British Medical Journal, a analizat datele a aproximativ 46.000 de femei, ale caror fise medicale au fost inregistrate la Royal College of General Practitioners din Londra, incepand cu anul 1968. Femeile participante la studiu au luat anticonceptionale, in medie, timp de 44 de luni.

Cercetatorii au descoperit ca femeile care iau anticonceptionale au cu 12% mai putine riscuri de a dezvolta o forma de cancer fata de cele care nu au urmat un astfel de tratament.

Pilula nu contribuie la cresterea riscurilor de aparitie a unui cancer la san, potrivit cercetatorilor. In plus, femeile care iau anticonceptionale prezinta cu 29% mai putine riscuri de a dezvolta un cancer ginecologic, precum cel ovarian. Aceste femei prezinta, de asemenea, mai putine riscuri de a dezvolta un cancer de colon sau rectal.

Profesorul Anne Szarewski, de la Cancer Research UK, a declarat: „Este o veste buna pentru femei. Este extrem de bine sa ti se ofere garantii ca pastilele contraceptive nu sunt asociate cu riscul de a dezvolta cancer, mai ales mamar, pentru ca acesta este lucrul de care se tem cel mai mult majoritatea femeilor”.

spot_imgspot_img