Contracte ilegale in valoare de milioane de euro incheiate de fosti directori DRDP Timisoara

Contracte ilegale in valoare de milioane de euro incheiate de fosti directori DRDP Timisoara

Agentia Nationala de Reglementare si Monitorizare a Achizitiilor Publice (ANRMAP) a efectuat vara trecuta un control la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) – Directia de Drumuri si Poduri Timisoara. In urma controlului inspectorii ANRMAP au constatat ca, sub conducerea fostului director, Ioan Malita, DRDP Timisoara a incheiat o serie de contracte si acte aditionale, incalcand legea din domeniul licitatiilor publice.Concret, ANRMAP a stabilit ca in iarna anului 2009, DRDP Timisoara a incheiat un contract de 76 de milioane de lei pentru intretinerea curenta a drumurilor din raza DRDP Timisoara pe timpul verii din anul 2010. Contractul a fost atribuit in urma unei licitatii a carei castigator a fost firma Confort, lider intr-o asociere cu mai multe companii de profil.Contracte umflateProblemele au aparut in momentul in care la contractul de 76 de milioane de lei s-au mai incheiat doua acte aditionale, prin care suma licitata initial a fost majorata cu aproape, 29 de milioane de lei (aproximativ 6,3 milioane de euro). Suplimentarea sumelor a fost justificata prin necesitatea unor lucrari pe mai multe drumuri nationale, printre care si drumul Lugoj-Faget.
In urma controlului efectuat, inspectorii ANRMAP au depistat o serie de ilegalitati in semnarea actelor aditionale, iar DRDP Timisoara a fost sanctionata cu o amenda de 350.000 de lei. Sanctiunea a fost platita in 48 de ore, iar valoarea amenzii a fost redusa la jumatate, 175.000 de lei.Judecatorii pe post de recuperatoriDupa ce a platit, insa, aceasta amenda, Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara a demarat procedurile de recuperare a banilor de la cei care se aflau in 2010 la conducerea institutiei, respectiv, fostul director general al DRDP Timisoara, Ioan Malita, fostul director economic, Ioan Ancas, si consilierul juridic, Anca Dinulescu.
Neajungand la o intelegere cu cei considerati responsabili pentru primirea amenzii, actuala conducere a DRDP Timisoara, a deschis un proces prin care cere instantei sa ii oblige pe cei trei sa plateasca amenda. “Unitatea noastra a fost sanctionata de catre ANRMAP din cauza faptului ca paratii, in mod nelegal, au incheiat o serie de contracte si acte aditionale la acestea”, se arata in documentul depus de Ioan Ambrus in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *