Controlorii de trafic aerian intra in greva, incepand cu ora 09.00. Zborurile vor fi perturbate. Conducerea ROMATSA cere Tribunalului Bucuresti sa decida daca protestul este legal

Controlorii de trafic aerian intra in greva, incepand cu ora 09.00, dupa ce negocierile de luni dintre reprezentantii si sindicalistii ROMATSA si ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, au esuat.
Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian (ATSR) a anuntat ca marti controlorii de trafic aerian vor intra in greva pe termen nelimitat.?Liderii ATSR au precizat ca “greva ar putea sa dureze o ora-doua, poate trei, sau sa continue pe termen nelimitat daca nu se va ajunge la nicio concluzie”.
“Suntem deschisi dialogului pentru evitarea grevei si salvarea ROMATSA de la faliment. Suspendarea grevei depinde exclusiv de actiunile ministrului Transporturilor”,?se arata intr-un comunicat al ATSR distribuit dupa negocieri pe o retea de socializare.
Greva controlorilor de trafic aerian presupune suspendarea mai multor zboruri (aterizari/decolari) de avioane in perioada protestului.
Astfel, conducerea ROMATSA a solicitat Tribunalului Bucuresti sa decida daca greva controlorilor de trafic aerian este legala. Actiunea a fost inregistrata pe rolul instantei joi, termenul fiind stabilit marti, la ora 8.30, informeaza Mediafax.

EUROCONTROL decide care vor fi zborurile afectate.
Angajatii Romatsa sunt nemultumiti de ?neincheierea contractului colectiv de munca. Angajatii vor asigura, conform legii, cel putin 30% din traficul aerian. Pe perioada grevei, angajatii vor asigura 30% din trafic, insa nu este posibil sa fie anuntate in prezent exact cursele care vor fi anulate sau intarziate, deoarece decizia va fi luata de catre Eurocontrol, au precizat luni sindicalistii, la iesirea de la negocieri.
“Pentru toti pasagerii care au bilete in momentul de fata putem sa spunem ca exista o singura diferenta fata de greva de avertisment in conformitate cu legislatia nationala si internationala. Nu stabilesc nici cei din sindicat, nici cei din ROMATSA, nici domnul ministru sau presedintele Romaniei care vor fi zborurile afectate. Decizia se ia de la EUROCONTROL, de la Network manager si in mod cert astazi sa spuna cineva care aeronava va decola, daca va decola este imposibil de precizat. Legea prevede ca vor fi asigurate 33,3% din zborurile care erau programate, plus exceptiile pe care ne obliga legea sa le asiguram. Decizia vizavi de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *