Conturile TVR, BLOCATE de ANAF

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a blocat, luni, conturile Societatii Romane de Televiziune (SRTv), din cauza?datoriilor?pe care TVR le are la bugetul de stat, au declarat?mai multe surse din Televiziunea Romana pentru Mediafax.?
Motivul blocarii conturilor ar fi datoriile pe care le are SRTv la bugetul de stat si faptul ca sub conducerea lui Stelian Tanase, presedintele – director general al TVR, institutia nu ar mai fi respectat memorandumul din 2012, prin care Guvernul a permis esalonarea datoriilor la stat ale SRTv pe o perioada de sapte ani, au mai spus sursele citate.
Aceasta situatie, care ar putea duce la blocarea activitatii televiziunii publice, urmeaza sa fie analizata in sedinta de marti a Consiliului de Administratie (CA) al TVR, conform acelorasi surse.
Citeste si:?TVR, o groapa fara fund. 700 milioane de lei datorie
Pana la ora difuzarii acestei stiri, Stelian Tanase nu a putut fi contactat.?
Societatea Romana de Televiziune a incheiat anul 2014 cu o pierdere de 81,5 milioane de lei, in conditiile in care Televiziunea Romana a avut, anul trecut, venituri totale de 544,2 milioane de lei si cheltuieli totale de 625,8 milioane de lei, potrivit cifrelor furnizate de reprezentantii institutiei pe 6 aprilie, intr-o conferinta de presa la care a participat si Stelian Tanase. In conferinta de presa au fost prezentate cifrele din raportul SRTv pe anul trecut.
Tot atunci, reprezentanti ai TVR au anuntat ca datoriile totale ale Televiziunii Romane erau, la sfarsitul anului 2014, de 700 de milioane de lei, dintre care 440 de milioane de lei la bugetul de stat.
Pe de alta parte, Adrian Bucur, membru in Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Televiziune, a declarat, pe 8 decembrie 2014, pentru MEDIAFAX ca a decis sa faca un apel public, intrucat situatia TVR este disperata, televiziunea publica avand penalitati la fisc de aproximativ 9 milioane de euro pe an.
“Situatia televiziunii publice este din ce in ce mai grava. Am intrat in posesia unor cifre care sperie pe orice om normal la cap, 23.000 – 24.000 de euro pe zi, in total, 9 milioane de euro pe an reprezinta penalitatile catre fisc si asta se intampla dupa reesalonare. In aprilie (2014, n.r.), cand TVR nu a platit rata convenita in memorandum (memorandumul cu Guvernul, n.r.) la fisc, aceste penalitati s-au recalculat si asa ajung ele la aceasta cifra, de 23 – 24.000 de euro pe zi. Iar aceste penalitati curg lunar. In prezent, datoria la bugetul de stat a televiziunii publice depaseste 100 de milioane de euro, nemaipunand la socoteala si datoriile comerciale. Si ele reprezinta alte cateva zeci de mii”, a mai spus Adrian Bucur, pe 8 decembrie 2014.
Citeste si:?A inceput lupta pentru TVR. Doi parlamentari PSD il acuza pe Stelian Tanase de “ingerinte editoriale”
In aceeasi zi, intr-un punct de vedere, Stelian Tanase, presedintele-director general al SRTv, a declarat ca TVR se afla “intr-o situatie financiara extrem de critica”, iar conducerea Televiziunii Romane a transmis catre …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *