Convocarea lui Ciolos in Parlament, motiv de disputa intre alesi. Ora a fost stabilita dupa bioritmul parlamentarilor

Premierul Dacian Ciolos a fost convocat luni in Parlament, pentru a prezenta un raport asupra economiei, la insistentele PSD, care a sustinut ca are nevoie?de lamuriri. Totusi, ora la care urma sa fie convocat a iscat dispute intre alesi, care au incercat sa stabileasca sedinta cat mai tarziu, din cauza “bioritmului colegilor”, scrie Mediafax.
In prag de campanie electorala, social-democratii au trecut de la amenintarile cu motiuni la convocarea premierului Dacian Ciolos la raport, in Parlament, pentru a da explicatii privind “starea reala” a economiei. Initiativa presedintelui PSD Liviu Dragnea a fost lansata pe un ton imperativ, pe fondul polemicilor lansate in spatiul public de controversatul proiect de modificare a Codului Fiscal, neasumat de Executiv.
Desi social-democratii lui Liviu Dragnea cereau prezenta de “urgenta” a premierului, stenograma sedintei Birourilor Permanente ale celor doua Camere in care au fost discutate conditiile convocarii premierului arata ca alesii nu au fost deloc dispusi sa se mobilieze pentru un raport atat de important cum este cel privind “starea reala a economiei”, pe care tot ei l-au solicitat, iar argumentul suprem invocat in negocierea programului sedintei a fost “bioritmul colegilor”.
Marea “disputa” a fost solicitarea Guvernului ca sedinta Camerelor sa aiba loc cu o jumatate de ora mai devreme, la ora 14.00, in conditiile in care luni este programata sedinta de Guvern la ora 9.30, iar premierul pleaca spre New York la ora 17.00.
Dupa ce au incurcat ziua, grupurile parlamentare PSD si PNL au cerut ca premierul sa fie convocat la ora 14.30, in timp ce presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a propus ca acesta sa fie chemat mai devreme astfel incat Dacian Ciolos sa nu stea cu “sufletul la gura” pentru ca pierde avionul.
“Domnule presedinte (Calin Popescu Tariceanu-n.r.), este o propunere foarte buna. Noi, luni, avem sedinta de Guvern. In considerarea faptului ca premierul pleaca la ora 17.00 la New York, am aprecia daca ora 14.00, cea propusa de dumneavoastra, ar fi si ora care va fi votata de catre Birourile permanente. Deci, ora 14.00 este o ora la care premierul are toata disponibilitatea sa participe”, a explicat ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Ciprian Bucur.
Reprezentantul PNL, senatorul Cristian Radulescu, a intervenit argumentand ca “in cel mai bun caz” alesii vor veni la munca in jur de ora 14.30 si ar fi pacat sa rateze sedinta pentru ca este “o dezbatere interesanta pentru toata lumea”. “Stim ca bioritmul colegilor nostri, desi programul incepe de la ora 14.00, ii indeamna sa vina pe la ora 15.00, in cazul ca vin. De aceea, pentru a fi mai multa prezenta la o asemenea prezentare interesanta si tinand cont si de faptul ca diverse grupuri parlamentare au si alte activitati – cum ar fi PNL-ul, pe la ora 13.00 -, poate n-ar fi rau sa ramana 14.30. Sa apucam sa terminam si noi sedintele si sa vina si colegii care, dupa cum stim, cu regularitate, ajung, intr-un caz bun, la 14.30. E o dezbatere interesanta pentru toata lumea”, a pledat Radulescu, potrivit …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *