Coordonatorul pentru Brexit al PE: Alegerile din Regatul Unit sunt o ocazie pentru ca britanicii sa modeleze acordul de retragere din UE

Coordonatorul pentru Brexit al Parlamentului European, Guy Verhofstadt, a declarat ca alegerile generale reprezinta o oportunitate pentru poporul britanic sa modeleze acordul viitor pentru retragerea Regatului Unit din blocul comunitar, relateaza marti The Guardian citat de News.ro.
“Alegerile din Marea Britanie reprezinta o afacere interna, dar, in mod clar, Brexit va fi un element cheie. Acest lucru inseamna ca va exista o oportunitate pentru cetatenii Marii Britanii de a se exprima privind modul in care vad relatia viitoare dintre tara lor si UE”, a anuntat oficialul.
“In calitate de negociator al PE pentru Brexit, voi lucra cu noul Guvern pentru cel mai bun viitor comun posibil”, a adaugat el.
Premierul Theresa May a convocat marti alegeri anticipate, ce ar urma sa aiba loc pe 8 iunie. Ea va depune in Parlament o motiune in acest sens, ce va trebui aprobata de doua treimi dintre alesi, adica 434 de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *