Coreea de Nord ar putea testa o bomba cu hidrogen in Pacific

Coreea de Nord poate efectua cel mai puternic test al unei bombe cu hidrogen in Oceanul Pacific, aceasta fiind o riposta?de “cel mai inalt nivel” impotriva Statelor Unite, a declarat ministrul de externe de la Phenian, Ri Yong-Ho, citat de agentia Yonhap, informeaza Agerpres.
Oficialul nord-coreean a facut acest comentariu dupa ce vineri liderul tarii sale, Kim Jong-Un, a spus ca are in vedere cele mai puternice actiuni de raspuns la amenintarea presedintelui american, Donald Trump, ca va “distruge total” tara.
“Ar putea fi cea mai puternica detonare a unei bombe H in Pacific”, a indicat Ri.
El a facut aceasta declaratie reporterilor la New York, unde participa la Adunarea Generala a ONU, recunoscand insa ca nimeni nu are nicio idee despre ce actiuni ar putea fi decise, acestea urmand a fi ordonate de liderul Kim Jong-Un.

Liderul de la Phenian, Kim Jong-Un, l-a calificat vineri “deranjat mintal” pe presedintele SUA, Donald Trump, si a afirmat ca il va face pe acesta “sa plateasca scump” pentru amenintarile sale la adresa Coreei de Nord, facute in fata ONU.
Coreea de Nord a efectuat cel de-al saselea si cel mai puternic test nuclear al sau pe 3 septembrie, pretinzand ca a fost vorba de explozia unei bombe cu hidrogen.
Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, l-a calificat vineri “deranjat mintal” pe presedintele american, Donald Trump, si a afirmat ca il va face pe acesta “sa plateasca scump” pentru amenintarile sale la adresa Coreei de Nord, facute in fata ONU, transmite AFP.
Aceasta rara declaratie a liderului de la Phenian, difuzata in engleza si preluata de agentiile internationale de presa, apare dupa ce Trump a amenintat marti, in primul sau discurs la Natiunile Unite, ca va “distruge total” Coreea de Nord, un regim “vicios” si “corupt”, daca Statele Unite sau aliatii lor s-ar confrunta cu un atac al Phenianului.

Bomba termonucleara, denumita si bomba?cu hidrogen, cum este cea pe care Coreea de Nord afirma ca a testat-o miercuri, este socotita cea mai nimicitoare arma din lume.
Liderul de la Phenian, citat de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *