Corespondenta ambasadoarei noastre in Mexic ? pusa pe Net

Corespondenta ambasadoarei noastre in Mexic ? pusa pe Net

Manuela Vulpe, ambasadoarea Rom?niei in Mexic, isi poate lectura pe Internet o mare parte din ravasele de amor pe care le-a trimis sau primit in acest an. Conform acestora, intre ambasadoare si un consilier prezidential exista o relatie furtunoasa de dragoste. Ambasadoarea mai are corespondente fierbinti si cu alti demnitari, pe care il asteapta ?cu bratele deschise? in Mexic. Sponsorul diplomatului cu fusta este insa un cetatean australian, indragostit lulea, care se pare ca i-a dat acesteia 17.000 de dolari SUA doar pe ochi frumosi.

O adevarata telenovela cu actori de marca poate fi vazuta pe Internet la adresa www.spiritofromania.com. Eroina principala este Manuela Vulpe, ambasadorul Romaniei in Mexic, care se pare ca ar fi avut relatii amoroase cu un consilier prezidential.

Pe site-ul cu pricina apar toate corespondentele de tip e-mail trimise si primite de aceasta din luna februarie incoace. Din lecturarea acestora se trage concluzia ca proaspata ambasadoare din Mexic, care a ocupat acelasi post si la Sydney, in Australia, se preocupa mai mult de viata sa amoroasa, de problemele locative pe care le are in tara si de studiile fiului sau, decat de interesele Romaniei.

Una dintre corespondentele cele mai incitante, publicate pe site-ul cu pricina, este intre ambasadoarea Vulpe si un consilier prezidential. Cei doi isi confirma reciproc, in repetate randuri, iubirea unul fata de celalalt. Mai mult, probabil intr-un acces de sinceritate, consilierul de la Cotroceni ii marturiseste diplomatei fanteziile sale: ?Aseara am facut o baie in noua cada (tip jacuzzi), din noua mea resedinta. Gandindu-ma la tine, am evocat si trait momente din vechea baie, din fosta resedinta din Australia?, se confeseaza consilierul. Se pare ca marturisirile acestuia au dat-o peste cap pe ambasadoare, care i-a scris imediat un raspuns scurt: ?Uaaauuu! Am ramas fara grai…?

La fel de dese au fost corespondentele dintre cei doi si in perioada de dinainte de 14 februarie (ziua indragostitilor, dupa obiceiurile americane). Manuela Vulpe scria: ?14 februarie este memorabila pentru mine, nu din cauza Sf?ntului Valentin. La multi ani, deci! Sper ca ai depasit angoasele pragului de 40 de ani si poti sa spui sincer – asa cum spuneam si eu – ca niciodata nu te-ai simtit mai bine dec?t la ACEASTA v?rsta. Te imbratisez si te sarut, cast, asa cum as fi facut-o daca te-as fi felicitat in biroul tau de la MAE. Manuela?.

In multe dintre corespondentele puse pe site-ul cu pricina apar discutii ale ambasadoarei cu diversi demnitari din tara. Aceasta ii roaga pe acestia sa se intereseze de cateva locuinte aflate in patrimoniul RAPPS, ce ar urma sa fie scoase la mezat. Una dintre acestea se pare ca ar fi cea in care locuieste Manuela Vulpe atunci cand sta in Romania. Ea se adreseaza unui personaj important din guvern, pe care il roaga sa vorbeasca cu premierul pentru a nu fi si ea sarita dintr-o viitoare schema locativa: ?Te rog, convinge-l pe domnul PM (n.r. – prim ministru) sa nu faca exceptii pentru blocurile din Eminescu…?.

Am contactat-o telefonic pe doamna Manuela Vulpe pentru a-i cere un punct de vedere cu privire la aparitia acestor corespondente private pe un site din Australia. Cu o voce grava, ambasadoarea ne-a informat de la bun inceput ca nu da nici un fel de declaratii presei, desi nu apucasem sa-i spunem despre ce e vorba. Probabil se temea sa nu o luam la intrebari cu privire la activitatea profesionala a dansii din Mexic. La fel, sefa de cabinet a consilierului prezidential ne-a anuntat ca seful ei este foarte ocupat, dar daca va gasi timp ne va suna el. Pana la inchiderea editiei nu a facut-o insa.

Ovidiu Grecea, fostul consul general al Romaniei la Sidney, spune ca nu o cunoaste pe Manuela Vulpe. ?Nu ma preocupa cariera doamnei Vulpe, care si-a terminat mandatul in Australia inainte de venirea mea la Sidney. Sunt contrariat de faptul ca o doamna, aflata la al doilea mandat ca ambasador, are angoase de ordin personal?, a declarat Grecea. In corespondenta sa privata, Manuela Vulpe spune ca Ovidiu Grecea se afla in spatele incercarilor de compromitere a ei in structurile Ministerului Afacerilor Externe.

Laurentiu Fulga este cunoscut pentru articolele in care critica coruptia si implicarea unor diplomati romani in afaceri cu droguri in Australia. In mai multe articole acesta a scris si despre activitatea lui Ovidiu Grecea, fost consul general al Romaniei la Sydney. In materialele sale, Fulga sustine ca Grecea s-a ocupat in Australia cu ?scoaterea comunitatii romanesti din ghearele ramasitelor fostei securitati, a traficantilor de droguri (?)?, ceea ce ar fi dus la debarcarea acestuia. Fulga a emigrat in Australia in 2002, unde editeaza publicatia ?Spirit romanesc?, care se adreseaza in special diasporei romanesti din aceasta tara. ?Trebuie sa stiti ca Laurentiu Fulga a ajuns in Australia dupa ce in prealabil a fost invitat ca jurnalist in SUA de o organizatie americana, unde timp de aproape un an a acumulat experienta americana in arta fotografica si productie publicitara. Ulterior, Ambasada australiana din Washington i-a oferit viza, si vine ca jurnalist in Australia invitat tot de o organizatie australiana?, spune Fulga despre el insusi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *