Corina Cretu cere sefului FMI retragerea lui Jeffrey Franks: A fost la petreceri de lux!

Vicepresedintele PSD Corina Cretu i-a trimis o scrisoare deschisa directorului general al FMI, Christine Lagarde, in care solicita retragerea lui Jeffrey Franks din functia de negociator-sef cu Romania, pentru ca ar fi participat la o petrecere “intr-o statiune de lux”, alaturi de functionari.

Corina Cretu scrie, in mesajul transmis catre Christine Lagarde, ca Romania este intr-un moment extrem de delicat, in care nelinistea sociala a crescut pana aproape de limita exploziei. “Nu cred ca FMI isi doreste sa fie detonatorul acestei explozii. Consider ca este momentul unui gest radical din partea dumneavoastra: numirea altui reprezentant al Fondului in relatia cu Romania, capabil sa fie neutru si echidistant, dar mai ales sa manifeste un minim de empatie cu romanii atinsi de criza”, a subliniat vicepresedintele PSD.
Cretu a apreciat ca este de neacceptat ca reprezentantul FMI sa participe la petreceri fastuoase, alaturi de functionari ai statului.
“Este inadmisibil ca – in tara careia domnul Franks ii impune austeritate maxima, unde se moare de foame si de frig la propriu, unde sunt oameni care protesteaza in ger pentru ca nu mai pot trai cu salariile si pensiile pe care le au, o tara care nu mai poate oferi servicii decente de educatie si de sanatate – reprezentantul FMI sa participe la petreceri fastuoase, alaturi de functionari ai statului roman, in restaurante de lux, din statiuni pe care putini romani si le pot permite”, a scris Cretu in documentul transmis directorul general al FMI. Ea a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *