Corina Martin: Lansam programul “Litoralul pentru rusi”, cu preturi de 10 euro/noapte in hoteluri

Corina Martin

Demararea programului “Litoralul pentru rusi”, cu preturi de 10 euro/noapte, in hoteluri de 4 stele, este o invitatie facuta astazi, la Moscova, tuturor turistilor din Federatia Rusa, a declarat vineri, presedintele Federatiei Asociatiilor de Promovare Turistica din Romania (FAPT), Corina Martin.

“Tour-operatorii mari rusi au acceptat sa intre in programul “Descopera Romania”, pe care delegatia romana l-a prezentat la intalnirile de la Moscova. Propunerea noastra finala este de a lansa un program special destinat pietei ruse. Asociatia Litoral – Delta Dunarii va fi prima dintre membrii FAPT care creeaza un program destinat turistilor rusi pe care vrem sa-i atragem. Programul “Litoralul pentru rusi” va avea preturi absolut speciale, simbolice chiar, la cazare, mai mici decat oricare cu care am fost obisnuiti pana acum. Programul este astfel gandit pentru a atrage interesul turistilor rusi si pentru a fi cu mult sub preturile pe care le practica acum Bulgaria”, a precizat Corina Martin, potrivit Agerpres.
Pachetele vor contine numai cazarea la hoteluri, in general, de 4 stele, astfel incat turistii sa poata cheltui mai mult pe servicii adiacente.
“Vom avea tarife de sub 10 euro/persoana/noapte. Vom selecta, la intoarcerea in Romania, hotelurile care vor intra in acest program special, tocmai in ideea ca turistii rusi vor dori sa consume serviciile adiacente. Romania, acum, trebuie sa vina cu un program special. Avem in vedere, pe langa Mamaia, statiunile Eforie si Techirghiol, dar si Delta Dunarii. Exista, in acest moment, un interes special pentru Eforie si Techirghiol. Am discutat aceste amanunte chiar cu un operator care vindea aceste doua statiuni, dar, culmea, cu sosire pe aeroportul din Varna”, a spus Corina Martin.
Federatia Asociatiilor de Promovare Turistica din Romania (FAPT), Asociatia Litoral – Delta Dunarii, impreuna cu reprezentantii Camerei de Comert si Industrie Tracia, promoveaza, la Moscova, in perioada 24-30 ianuarie 2016, destinatiile autohtone printr-un proiect-pilot comun “Descopera Romania”.
“Noi deja am propus acum, dar vom veni la o discutie ulterioara si cu o companie aeriana pentru introducerea de zboruri charter pe aeroportul din Constanta. Vom reveni la Moscova pentru a introduce o linie charter pentru tour-operatorii rusi interesati sa intre in proiectul “Descopera Romania”, cu accent pe “Litoralul pentru rusi”””, precizeaza Corina Martin.
Conform discutiilor purtate cu tour-operatorii locali, reprezentantii FAPT si ALDD au luat in calcul atragerea turistilor rusi, nu neaparat din Moscova, cat mai ales din centrele industriale mari rusesti, pentru ca acolo sunt foarte multi salariati – Ekaterinburg, Novgorod, Rostov pe Don, Kaluha, Celiabinsk si, desigur, Sankt Petersburg.
“Vom merge in aceste zone industriale mari sa ne atragem turistii pentru programul “Litoralul pentru rusi” pentru ca acolo este o populatie mare, care nu cunoaste deloc Romania. Asta ne-au recomandat toate agentiile rusesti mari. Vrem sa fie ca o invitatie de nerefuzat, pentru ca turistii rusi vor consuma servicii optionale, inclusiv tururi, vor merge in restaurante, cluburi. Vom lansa un semnal foarte clar ca hotelierii romani apreciaza turistii rusi. Ni s-a reprosat, de altfel, ca pe piata rusa nu a existat promovare turistica pe destinatia Romania in limba rusa, ca hotelierii nu au dorit turisti rusi”, spune Corina Martin.
Delegatia FAPT si ALDD vrea sa demonstreze, astfel, ca doresc ca rusii sa devina oaspetii hotelurilor din Romania.
“Daca, insa, nu venim si cu linie charter, nu vom putea atrage decat un maxim de 10.000 de turisti rusi in vacanta in Romania”, a atras atentia Corina …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *