Corina Suteu: Situl Rosia Montana a fost inclus pe lista indicativa a UNESCO si ar putea figura in patrimoniul mondial

Situl Rosia Montana, care dateaza din antichitatea daco-romana, a fost inclus pe lista indicativa a UNESCO, marcand astfel un prim pas in directia unei eventuale propuneri pentru a intra pe lista Patrimoniului mondial UNESCO, a anuntat sambata ministrul Culturii, Corina Suteu, informeaza News.ro.
In perioada 24 octombrie – 26 octombrie, la Paris, la sediul UNESCO, a avut loc cea de-a 40-a sesiune de lucru a Comitetului Patrimoniului Mondial, la care Romania a fost reprezentata de Irina Iamandescu, director in cadrul Institutului National al Patrimoniului din Bucuresti, ambasadorul Adrian Cioroianu, delegat permanent al Romaniei la UNESCO, si de Flavio Pironea, delegat permanent adjunct al Romaniei la UNESCO.
“In sedinta din ziua de miercuri, 26 octombrie a.c., plenul a adoptat documentul WHC/16/40.COM/8A, care cuprinde propunerile statelor membre ale organizatiei pentru obiectivele de inclus in lista indicativa a UNESCO. Printre acestea, a fost adoptata si includerea sitului Rosia Montana, propus de Romania, pe lista indicativa UNESCO”, a scris ministrul Corina Suteu pe Facebook.
Corina Suteu a precizat ca includerea pe lista indicativa este un prim pas in eventuala propunere a sitului respectiv pentru a intra pe lista Patrimoniului UNESCO.
Citeste si:?Invitatie pentru constituirea unei organizatii pentru inscrierea Rosiei Montane in Patrimoniul UNESCO
“Este un pas important, primul dintr-o serie care vor puncta procesul de intocmire a dosarului de nominalizare dar si perioada de gestionare a sitului pe mai departe. Am avut ocazia sa discutam si sa preluam puncte de vedere care, desi aparent divergente, au in comun binele comunitatii si dezvoltarea ei pe termen lung. Mai mult, ne bucuram ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *