Corlatean participa, marti, la reuniunea NATO dedicata situatiei din Ucraina.

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, participa, marti, la reuniunea ministrilor de Externe din NATO agenda discutiilor urmand sa fie concentrata pe situatia din Ucraina si implicatiile acestei crize pentru securitatea Aliantei si pe stadiul si perspectivele relatiilor cu Rusia, informeaza MAE, potrivit Mediafax.
Programul cuprinde o reuniune si un dineu de lucru in format Aliat si patru reuniuni cu partenerii, respectiv Comisia NATO – Ucraina (NUC) si Comisia NATO – Georgia (NGC), precum si reuniunile cu partenerii din Initiativa de Cooperare Istanbul (ICI) si cu partenerii ISAF (Afganistan).
Citeste si: Corlatean, coordonatorul Comisiei interguvernamentale pentru integrare in UE a R. Moldova
“Agenda discutiilor Aliate se va concentra pe situatia din Ucraina si implicatiile acestei crize pentru securitatea NATO. Vor fi analizate stadiul si perspectivele relatiilor cu Rusia, aprofundarea cooperarii cu Ucraina si masurile de consolidare a relatiilor NATO cu partenerii estici, inclusiv R. Moldova. Vor mai fi abordate dezvoltarea cooperarii cu statele partenere NATO, inclusiv in perspectiva rezultatelor asteptate in aceasta directie la Summit-ul NATO din Marea Britanie in domeniul cresterii gradului de interoperabilitate, respectiv construirea capacitatii de aparare si securitate”, se arata intr-un comunicat MAE.
Citeste si:? Ministrul de Externe: Rezolvarea vizelor pentru …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *