Cosmin Ghita, numit inca patru luni director general al Nuclearelectrica

Ghita fusese numit la conducerea companiei pentru o perioada provizorie de patru luni incepand cu data de 2 septembrie.
De asemenea, in cadrul sedintei de joi, Consiliul de Administratie l-a numit pe Adrian Dumitriu in postul de director financiar al SNN tot pentru o perioada provizorie de patru luni, incepand cu 3 ianuarie 2018, ca urmare a deciziei actualului director financiar de a renunta la mandat, potrivit news.ro.
Adrian Dumitriu ocupa din data de 1 iulie 2016 functia de director economic al Sucursalei CNE Cernavoda, “ca urmare a unui proces de recrutare derulat de SNN”, precizeaza societatea.
In plus, au fost alesi sapte membri provizorii in Consiliul de Administratie, prin metoda votului cumulativ, pe baza propunerilor de candidati transmise de catre actionari, pentru un mandat provizoriu de patru luni de zile.
Acestia sunt: Iulian-Robert Tudorache, Cristian Dima, Cristian Gentea, Elena Popescu, Dragos Ionut Banescu, Mirel-Alexandru Marcu si Mihai Daniel Anitei.
Mandatul acestora incepe pe 28 decembrie sau pana la finalizarea procedurii de selectie a administratorilor, in conformitate cu prevederile Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 109/2011.
Nuclearelectrica a realizat in primele noua luni ale acestui un profit net de 225,28 milioane lei, in crestere cu 120% fata de perioada similara a anului trecut, cand a raportat un rezultat net de 102,39 milioane lei.
Veniturile din exploatare s-au ridicat in perioada mentionata la 1,4 miliarde lei, fiind cu 17% in crestere fata de primele noua luni ale anului trecut (1,19 miliarde lei).
Productia de energie a crescut cu 2,3%, la 7.760 GWh, de la 7.589 GWh, la sfarsitul lunii septembrie 2016.
Cele doua unitati de la Cernavoda asigura aproape 20% din productia totala de electricitate a tarii.
Actionarul majoritar al companiei este Ministerul Energiei, care are o participatie de 82,49%.
Compania are o capitalizare de 2,17 miliarde …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *