COSR intampina dificultati in a stabili portdrapelul Romaniei la JO

Postat la: 28.06.2012 16:26 Ultima actualizare: 28.06.2012 16:27

Presedintele COSR, Octavian Morariu, a declarat, joi, ca e destul de dificil sa aleaga un sportiv care sa poarte drapelul Romaniei la ceremonia de deschidere a JO de la Londra, intrucat festivitatile vor incepe tarziu, iar componentii lotului olimpic vor intra in competitie foarte repede.
“Am vorbit cu o parte dintre ei si sportivii sunt foarte lucizi. Niciunul dintre ei nu va risca nici macar unu la un milion pentru chestiunea asta. Ei se pregatesc patru ani pentru a deveni campioni olimpici, ca poarta drapelul sau nu il poarta. Am vorbit cu ei, nu acest lucru e pe locul unu. Pe primul loc e medalia. Si ii inteleg foarte bine, sunt toti profesionisti, trecuti prin competitii. Vom alege marti, vom discuta si cu ei. Deocamdata avem 2-3 idei, dar mai trebuie sa vorbim si cu sportivii si antrenorii. E o decizie colectiva si asumata colectiv. Pentru sportivi e o mare onoare sa poarte drapelul Romaniei, dar o si mai mare onoare sa vada drapelul ridicat pe cel mai inalt catarg. Si eu daca as fi in locul lor as prefera sa castig o medalie, stiu ca nu o irosesc. O ceremonie de deschidere este un foarte mare efort fizic”, a declarat Morariu.
Oficialul COSR a declarat ca spotivul care va purta drapelul va fi stabilit la inceputul saptamanii viitoare si a explicat de ce pentru sportivii romani este dificil sa participe la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra: “Inca nu am decis cine va purta drapelul, vom decide la inceputul saptamanii viitoare. Alegerea purtatorului de drapel se va face dupa mai multe criterii. Din pacate nu putem sa alegem dupa criteriul cel mai firesc, al performantei, al reprezentativitatii. Ceremonia de deschidere incepe tarziu, la ora 21.00, din considerente de televiune. O parte din venituri vin de la sponsori americani si banul dicteaza. Asta inseamna ca sportivii vor intra pe stadion dupa spectacolul de deschidere undeva dupa ora 11.00 seara, ora 01.00 a Romaniei si 06.00 pe coasta de est americana. Din simularile facute Romania ar urma sa intre la o ora si jumatate dupa ce intra prima tara. Asta inseamna dupa ora 02.00 noaptea la Bucuresti. E foaret greu sa desemnezi un purtator de drapel fara sa te gandesti ca acel sportiv intra in competitie. E o teorie medicala care spune ca pentru o ora pierduta de somn trebuie sa stai o zi. Pentru a recupera, sportivul ar avea nevoie de trei zile de recuperare, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *