Cozmin Gusa: “Viorel Hrebenciuc, vesnicul guzgan rozaliu, cauta bani pentru Gruia Stoica”

“Asistam, din pacate, la o serie cvasi-fatala pentru economia Romaniei de privatizari nereusite si abordari defectuase, toate in dauna interesului national, ale unei guvernari Ponta care nu s-a invechit de loc, dar sunt cel putin trei exemple – dezastrul Oltchim, esecul CFR Marfa si marele scandal care este Rosia Montana – care arata nu doar limitele, ci si rea-vointa administrativa, repet, in interesul de a guverna pentru cetateni intr-o perioada foarte complicata pentru Romania.
Oltchimul a fost o privatizare mimata, in care guvernul lui Ponta a inteles sa accepte negocierea cu un saltinban din punct de vedere economic, Dan Diaconescu. Ce a ramas de acolo este un dezastru, sunt locuri de munca distruse, un combinat care nu doar ca nu este interesant pentru privatizare, ci nu se doreste sa fie privatizat. Pe domnul Vulpescu il regasim astazi ca director de cabinet al incompetentului prim-ministru Chitoiu si prezent in toate consiliile de administratie importante.
CFR Marfa a fost o privatizare esuata pentru ca ne-am trezit cu un singur competitor care si-a fixat pretul si care a castigat ani la rand CFR Marfa in favoarea firmei sale GFR. Oamenii care au venit in strada de la CFR Marfa sunt un exemplu. Astazi – iata ca ii ofer o posta de investigatie lui Traian Basescu – mai este putin peste saptamana pana la momentul in care ar trebui sa fie date 20 de milioane. Domnul de la GFR, Gruia Stoica, nu are banii, iar Viorel Hrebenciuc incearca sa ii faca rost de bani. Ultima isprava pe care ar putea sa o investigheze presedintele Basescu, pentru ca e vorba de un interes national, este sa afle prin ce mijloace acest Viorel Hrebenciuc, eternul guzgan rozaliu, il santajeaza pe presedintele Bancii Transilvania, Horia Ciorcila, partenerul sau de la SIF Moldova, ca sa-i dea fara garantii un credit de 20 de milioane acestui Gruia Stoica.
Ca sa masuram si incompetenta, si reaua-vointa a guvernarii actuale, nu trebuie decat sa ne uitam la ce se intampla la Rosia Montana ?si insista in continuare pentru exploatarea cu cianurare a aurului romanesc.?
Ne aflam intr-o totala degringolada care este bine exemplificata de aceste trei exemple. Ne aflam intr-un moment in care oameni extrem de lacomi, cum ar fi Viorel Hrebenciuc sau Sebastian Ghita, l-au “impachetat” pe un premier tanar si neexperimentat care la randul sau este speriat ca isi pierde puterea si care nu are alta sanse sa guverneze decat din ce in ce mai prost. Firmele mici si mijlocii sufera intr-un mod greu de neimaginat. Se anunta o iarna grea cu tarife sporite”, a spus Cozmin Gusa la Realitatea …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *