Craioveanul acuzat de propaganda jihadista a fost condamnat la trei ani si patru luni de inchisoare

Tanarul din Craiova, acuzat de propaganda in favoarea gruparii Stat Islamic si ca ar fi pregatit un atac terorist, a fost condamnat la trei ani si patru luni de inchisoare.
Stire in curs de actualizare.
Craioveanul de 18 ani, acuzat de propaganda ISIS a fost arestat, in 9 decembrie. Potrivit procurorilor DIICOT, Constantin Luigi Boicea ?accesat site-uri de propaganda si instruire a viitorilor combatanti apartinand gruparii teroriste ISIS, incercand sa intre in contact cu lideri ori reprezentanti ai organizatiei pentru a obtine sprijin logistic si financiar. Totodata, el ar fi luat lectii pe internet despre cum sa fabrice bombe artizanale.
In 8 decembrie, procurorii DIICOT l-au retinut pe tanar pentru 24 de ore, dupa ce a incalcat conditiile controlului judiciar. Vineri, el a fost prezentat magistratilor de la Curtea de Apel Bucuresti, care au decis sa emita un mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele lui.
Procurorii DIICOT au extins, la acea data, urmarirea penala pe numele lui Constantin Luigi Boicea, dupa ce el a continuat sa acceseze site-uri de propaganda si instruire a viitorilor combatanti apartinand organizatiei teroriste Daesh/Stat Islamic. Totodata, tararul de 18 ani a incercat sa intre in contact cu lideri ori reprezentanti ai organizatiei pentru a obtine sprijin logistic si financiar.
DIICOT precizeaza, intr-un comunicat de presa, ca incepand cu data de 9 decembrie 2015, tanarului i s-a interzis sa acceseze internetul si a pus sub control judiciar, avandu-se in vedere faptul ca Luigi Boicea era la acea vreme minor. La data respectiva, s-a retinut faptul ca tanarul ar f promovat, in mod sistematic, in public, doctrina radical islamista, prin postarea in mediul online, prin intermediul unor retele de socializare, a unor opinii, scrieri, imagini, inregistrari audio/video reprezentand activitati/actiuni armate/violente si de propaganda ale gruparii teroriste Daesh/Statul Islamic (decapitari individuale si/sau colective; incendieri de persoane; executii prin impuscare; mesaje radical-jihadiste ale liderilor unor grupari teroriste; mesaje de propaganda a Daesh/Statul Islamic; promovarea “SHARIA”), cu intentia de a le face cunoscute si a determina castigarea de noi adepti capabili sa recurga la savarsirea aceluiasi gen de fapte.
“Pe intreaga perioada a controlului judiciar, inculpatul a incalcat in mod sistematic obligatia instituita in sarcina sa, inclusiv dupa data de 24.09.2016, cand a devenit major, continuand sa acceseze site-uri de propaganda si instruire a viitorilor combatanti, apartinand organizatiei teroriste Daesh/Stat Islamic, si incercand sa intre in contact cu lideri ori reprezentanti ai respectivei organizatii teroriste in satisfacerea dorintei manifeste de a obtine sprijin logistic si financiar pentru savarsirea unui act de terorism”, precizeaza procurorii DIICOT.
Incepand cu anul 2015 si pana in prezent, Luigi Boicea ?”a participat la activitatile de instruire si pregatire desfasurate online de organizatia terorista Daesh/Stat Islamic pe site-uri de profil ce cuprind atat elemente ale procesului de insusire de catre individ a cunostintelor privitoare la materialele …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *