Craniu de mamut descoperit la Auvergne, in sudul Frantei

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

O descoperire de importanta majora a fost facuta in sudul Frantei. Craniul bine conservat al unui mamut de stepa a fost dezgropat in regiunea Auvergne. Descoperirea ar putea oferi informatii esentiale despre evolutia giganticelor animale, care au trait acum mai bine de 400.000 de ani.

Potrivit declaratiei a doi paleontologi, Frederic Lacombat si Dick Mol, craniul este bine conservat si apartine unui mamut de stepa, care atingea inaltimea de 3,7 metri si a trait acum aproximativ 400.000 de ani, in era glaciara. Animalul avea varsta de 35 de ani cand a murit.

Mamutul de stepa are un rol important in intelegerea evolutiei mamutilor. Este reprezentantul etapei intermediare dintre specia cea mai veche de mamuti, mamutul sudic si cea mai recenta, mamutul lanos. Dar, in comparatie cu celelalte doua specii, cercetatorii detin foarte putine informatii despre mamutul de stepa.

Cei doi paleontologi au dezvoltat o teorie conform careia mamutul sudic era raspandit in Europa si Asia. Dar, pentru a se adapta la clima tot mai rece, mamutul sudic a evoluat, dezvoltand anumite caracteristici care au dus la aparitia mamutului de stepa si a celui lanos.

spot_imgspot_img