Cretu, despre tarile cu un nivel redus de absorbtie: Am trimis echipe DG Regio pentru a le ajuta

Cretu, despre tarile cu un nivel redus de absorbtie: Am trimis echipe DG Regio pentru a le ajuta / FOTO: www.incont.ro

Comisarul european pentru Politica Regionala, Corina Cretu, a declarat, luni, ca a trimis echipe DG Regio in cele opt tari, printre care si Romania, cu o rata de absorbtie mai mica de 60% pentru a le ajuta, dar a subliniat ca este greu de crezut ca, in 11 luni, se va face ceea ce nu s-a facut in sapte ani, potrivit Mediafax.?

“La sfarsitul lui decembrie am infiintat un task force pentru a ajuta statele cu un nivel redus de absorbtie. Avem 8 state cu o rata de absorbtie mai mica de 60% si ne-am propus sa facem tot ceea ce putem pentru a ajuta aceste state membre, dar, dupa cum stiti, este foarte important sa existe un efort comun al ambelor parti, pentru ca nu putem abdica de la criteriile noastre si de la legislatie”, a declarat comisarul pentru Politica Regionala, Corina Cretu, in cadrul unei intalniri cu membrii Comisiei pentru Dezvoltare Regionala (REGI) a Parlamentului European.
In acelasi timp, comisarul a subliniat ca “este greu de crezut” ca in 11 luni se va reusi sa se faca “ceea ce nu a fost posibil in 7 ani”, asigurandu-i insa pe europarlamentari ca va face tot ce-i sta in putinta in acest sens.
“Am trimis echipe de la nivelul DG Regio in toate aceste 8 tari, avem 8 tari cu rata de implementare sub 60% si …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *