Crin Antonescu prezice apropierea PC de PSD.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, sustine ca liderul PC, Daniel Constantin este mai apropiat de PSD si i-a invitat pe conservatori sa oficializeze relatia cu social-democratii.
Crin Antonescu a comentat, intr-o emisiune a postului Antena 3, situatia Aliantei de Centru Dreapta (ACD) , dupa ce liderii conservatori au reclamat ca alianta dintre PNL si PC nu functioneaza. a”E o chestiune la care o sa raspundem impreuna, si noi si conservatorii. Faptul ca nu a functionat ACD are niste explicatii. Sentimentul meu a fost ca presedintele Daniel Constantin e mult mai aproape de PSD”, a fost explicatia furnizata de Crin Antonescu.
Totodata, liderul liberal a respins criticile aduse in ultimul timp de reprezentantii PC, sustinand ca nu au fost a”inlaturati de la masa”. Antonescu a reamintit ca PC are, in urma alegerilor, un post de presedinte de Consiliul Judettean si este la guvernare. In plus, Daniel Constantin a participat la toate sedintele USL.
“Daca doresc sa oficializeze legatura cu PSD, e foarte bine. Sa intrebe si PSD”, a fost mesajul lui Crin Antonescu pentru conservatori. El a adaugat ca liberalii au, in acest moment, alte preocupari. Intrebat daca el personal crede ca ACD mai poate functiona, seful PNL a raspuns: a”Asa cum a functionat ea pana acum? Bineinteles!”.
Afirmatiile lui Crin Antonescu au venit dupa ce liderii conservatori au pus pe tapet problema nefunctionarii aliantei cu liberalii. Vicepresedintele PC, Bogdan Ciuca, a declarat joi ca protocolul ACD nu mai functioneaza si ca de acum inainte conservatorii vor face declaratii in nume propriu.
La randul sau, presedintele PC, Daniel Constantin, a afirmat, in weekend, ca ACD este un proiect care a”nu a functionat”. El a invocat faptul ca alianta nu are protocoale de functionare in 28 de judete. Constantin a adaugat ca ii a”degreveaza” pe liberali de sarcina de a mai negocia protocoale de colaborare cu PC in judetele in care acestea nu exista.
Ce pot oferi conservatorii
Daniel Constantin a insistat pe ideea ca, desi ACD nu functioneaza, USL va continua in aceeasi formula iar PC nu va parasi guvernarea. a”Cetatenii ne-au dat incredere, avem o majoritate solida, avem toate atuurile si nu avem niciun fel de scuza sa nu ducem mai departe acest proiect si programul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *