Crin, pe cale sa dea al 10-lea gol “celui mai cinstit guvern”. Ponta il degajeaza pe Sapunaru inapoi la PNL

de Clarice DINU Publicat la: 24.08.2013 19:30 Ultima actualizare: 24.08.2013 19:42

Liberalul Nini Sapunaru la sefia Transporturilor ar putea fi al zecelea punct slab al “celui mai cinstit guvern”. Formula a fost patentata de Victor Ponta in momentul in care a ajuns la Palatul Victoria, cand a anuntat populatia ca, dupa cabinetele Boc carora USL le-a lipit eticheta de “corupte”, romanii au in sfarsit “cel mai cinstit guvern”.
Gasirea unui titular la ministerul Transporturilor arata insa criza USL de a gasi persoane care sa nu cada repede din functie, din motive legale sau morale. Din mai 2012 si pana acum nu mai putin de noua ministri, impartiti aproape egal intre PSD si PNL, au plecat de la Palatul Victoria in urma unor probleme cu Agentia Nationala de Integritate, DNA sau scandaluri legate de plagiat.

Ponta: Nu lui Nini
Liderul PNL, Crin Antonescu, il vrea pe seful filialei Vrancea a partidului, Nini Sapunaru, la sefia PNL. “N-am discutat cu Ponta, dar cred sincer ca Sapunaru e o propunere cu multe sanse”, a declarat ieri, pentru gandul, Crin Antonescu. Acesta a? dezvaluit ca nu a purtat o discutie cu premierul Ponta despre aceasta propunere.
Astazi, premierul Victor Ponta a declarat ca asteapta, duminica, din partea PNL ca pentru Transporturi sa fie propusa o persoana cu experienta politica, imagine foarte buna si un profesionist in domeniu, potrivit Mediafax. Intrebat insa daca va accepta ca Nini Sapunaru sa fie ministru al Transporturilor in cazul in care aceasta va fi propunerea PNL, premierul a explicat ca nu doreste sa comenteze, deoarece s-ar grabi degeaba, si ca asteapta decizia conducerii PNL, insistand asupra faptul ca este convins ca va fi o propunere foarte buna “sau poate chiar doua”.
La scurt timp, Crin Antonescu, a afirmat la o emisiune tv ca propunerea oficiala pentru Ministerul Transporturilor va fi facuta de PNL in urma deciziei statutare luata in partid.
“Eu, ca presedinte al PNL, si PNL nu vom accepta niciodata ideea ca niste oameni despre care noi nu avem nicio informatie ca ar fi gresit ceva, cum este Nini Sapunaru sau domnul Silaghi, nu putem sa acceptam ideea ca pot fi compromisi. Asta eu nu o sa accept, indiferent cine ce crede si chiar indiferent de ce crede premierul”, a atras atentia Antonescu.
Nini Sapunaru, propunerea liberarilor pentru Ministerul Transporturilor, activeaza de mai bine de doua decenii in PNL, ocupand in prezent functia de presedinte al PNL Vrancea si de membru in Biroul Politic Central al formatiunii de dreapta. In trecut, a ocupat functia de sef al Directiei Generale a Vamilor. Traian Basescu l-a acuzat ca ar fi permis, in perioada in care era sef al Directiei Generale a Vamilor, traficul de combustibil.
Noua ministri USL-isti au plecat de la Palatul Victoria pentru ca au avut probleme
Faptul ca drumul spre Palatul Victoria a pornit cu stangul, liderul PSD fiind nevoit sa-i scoata de pe ciorna cu ministeriabili pe Corina Dumitrescu, propusa la Educatie, si pe Victor Alistar, la Transparenta – in primul caz din cauza unui CV fabricat in care apareau studii la Stanford, in cel de-al doilea din cauza unei decizii de incompatibilitate – nu a fost un accident de parcurs. Din mai 2012 si pana acum nu mai putin de noua ministri, impartiti aproape egal intre PSD si PNL, au plecat de la Palatul Victoria in urma unor probleme cu Agentia Nationala de Integritate, DNA sau scandaluri legate de plagiat.
Cel mai scurt mandat la Plarul Victoria l-a avut Ioan Mang, care a stat la educatie o saptamana. Pe 15 mai 2012 el a demisionat din cauza unui scandal de plagiat, confirmat de Consiliul National de etica. Mang a fost acuzat ca ar fi copiat articole stiintifice ale unor autori straini. Acestuia i-a urmat in functie, interimar, Liviu Pop, instalat ulterior la Dialog Social. Si acesta a avut probleme cu Agentia Nationala de Integritate, care in noiembrie anul trecut l-a reclamat la Parchet pentru conflict de interese, pe motiv ca, in calitate de ministru, ar fi avantajat patrimoniul FSLI, sindicat pe care l-a condus. Parchetul a decis insa neinceperea urmaririi penale.

Tot un mandat scurt de ministru sub Ponta l-a avut Mircea Diaconu, de la PNL, care la doar o luna de la instalarea la sefia Culturii, pe 9 iunie, si-a dat demisia ca urmare a deciziei definitive de incompatibilitate, data Curtea Suprema. Hotararea a fost luata in procesul declansat in urma constatarii, pe 27 ianuarie 2011, de catre Agentia Nationala de Integritate a starii de incompatibilitate a lui Mircea Diaconu, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *