Cristian Preda vrea dezbatere cu Ponta: Sa se stie daca mai e sub seductia icoanei lui Che Guevara

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Cristian Preda vrea dezbatere cu Ponta: Sa se stie daca mai e sub seductia icoanei lui Che Guevara. Sursa Foto: Mediafax/Ciprian Sterian
Eurodeputatul PDL Cristian Preda afirma, pe blog, ca il provoaca pe presedintele PSD, Victor Ponta, la o dezbatere despre modele politice, mentionand ca publicul trebuie sa afle daca liderul PSD „a trecut de capitolul Lenin si daca a iesit de sub seductia icoanei lui Che Guevara”.
„Nu pot (…) sa nu reactionez dupa ce am citit o depesa Mediafax de azi (joi, n.r.) din care am aflat ca, sub aparente politicoase, Victor Ponta a revenit asupra unei mai vechi formule, afirmand, a propos de audierea de marti, ca vorbesc de la Bruxelles „cum vorbea Lenin din Elvetia”. Cu o alta ocazie, ma incadra intr-o grupare fascista sau fascistoida. Ce poti spune in fata unor asemenea identificari superficiale? Ma voi margini sa observ complexul istoric al liderului PSD. Cu totul nejustificat in ceea ce ma priveste. De mai bine de doua decenii, sunt inspirat, in convingerile mele, de autori precum Popper, pe care il aminteam mai sus, Hayek sau Aron, Benjamin Constant si Tocqueville, Manent si Leo Strauss”, scrie Preda.
El afirma ca, legat de oamenii politici, ii admira pe Charles de Gaulle, Mustafa Kemal „Ataturk”, Margaret Thatcher, Ronald Reagan, Helmut Kohl si Lech Walesa.
„Pornind de la aceste referinte, il provoc pe Victor Ponta la o dezbatere despre idei si modele politice. Eu mi-am asumat deschis o identitate liberala si nu voi renunta la ea, indiferent de accidentele guvernarilor, de calcule politicianiste si chiar de angajamente partizane. Toate opiniile mele intra in aria descrisa de referintele enumerate. M-as bucura sa putem angaja un dialog civilizat pornind de la optiuni clare, nu de la lozinci sau de la vorbe de duh. Pe scurt: ce idei si ce modele il inspira pe Victor Ponta? Cred ca e important ca – nu eu, ci publicul larg, inclusiv cel de la Bruxelles – sa afle daca liderul PSD a trecut de capitolul Lenin si daca a iesit de sub seductia icoanei lui Che Guevara”, scrie Preda.
Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, ca europarlamentarul Cristian Preda, care a propus o intelegere inteligenta …

spot_imgspot_img