Cristian Preda, dupa votul din Grecia: UE are acum o problema majora

Europarlamentarul Cristian Preda crede ca Uniunea Europeana are o problema majora in urma votului dat duminica de greci la referendum.

Cristian Preda a scris pe Facebook imediat dupa exit-pollurile referendumului din Grecia ca Uniunea Europeana are o problema majora in urma votului dat de greci.
“Comunistul Tipras a obtinut un sprijin popular masiv, Uniunea are o problema politica majora”, a scris Cristian Preda pe pagina sa de Facebook.
Peste 52% dintre greci au votat NU la referendum si au respins masurile de austeritate pe care le presupune un acord cu UE si FMI, potrivit unui exit-poll citat de presa greaca.
Urnele s-au inchis la ora 19.00 la asa-numitul “Greferendum” – cu trimitere la posibilitatea unui Grexit in urma unui NU spus de greci – este crucial nu doar pentru viitorul Greciei, ci si al Europei. Prezenta la vot a depasit 60%, potrivit unor prime estimari transmise de corespondentul Realitatea TV de la Atena.
Numarul celor care au votat “”NU”” planului creditorilor este mai mare decat al celor care au spus “”DA”” la referendumul din Grecia, initiat de catre premierul Alexis Tsipras, potrivit unor sondaje la iesirea de la urne, relateaza AFP.
Un sondaj al …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *