Criza diploamtica intre Arabia Saudita si Germania

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Arabia Saudita a anuntat, sambata, retragerea pentru consultari a ambasadorului din Germania, in semn de protest fata de afirmatiile ministrului german de Externe in exercitiu, Sigmar Gabriel, care a denuntat ingerintele saudite in Liban, informeaza publicatia Die Welt.
Agentia oficiala de stiri saudita – SPA – a transmis sambata ca Ministerul saudit de Externe a dispus „chemarea la consultari” a ambasadorului saudit de la Berlin.
Guvernul saudit a semnalat ca va transmite o „nota de protest” Germaniei, prin intermediul ambasadorului german la Riyad, fata de „comentariile revoltatoare s nejustificate” facute de Sigmar Gabriel despre criza din Liban. „Delaratiile de acest fel genereaza surprindere si dezaprobare din partea Regatului Arabiei Saudite, care le considera lipsite de scop si bazate pe informatii false, situatie care nu va contribui la stabilitatea regionala”, sustine Ministerul saudit de Externe.
Dupa ce s-a intalnit la Berlin cu ministrul libanez de Externe Gibran Bassil, Sigmar Gabriel a transmis ca Europa „nu poate tolera aventurismul care s-a extins” in Orientul Mijlociu.
Ulterior, Ministerul german de Externe a comunicat: „In actuala situatie, suntem preocupati de stabilitatea regiunii si facem apel la toate partile sa reduca tensiunile”.
Premierul libanez demisionar Saad Hariri a ajuns sambata la Paris si va fi primit de presedintele Frantei, Emmanuel Macron, la Palatul Elysée. Saad Hariri a demisionat la inceputul lunii noiembrie din functia de premier al Libanului, dar anuntul a fost facut din Arabia Saudita, situatie care a generat speculatii ca ar fi arestat. Pentru clarificarea situatiei, Emmanuel Macron …

spot_imgspot_img