Criza imigrantilor. Premierul turc, Erdogan, prezent la Bruxelles pentru discutii

Prim-ministrul turc, Recep Tayyip Erdogan, este asteptat, astazi, la Bruxelles, pentru discutii axate in special pe problema refugiatilor sirieni care sosesc masiv in Europa. Premierul turc va avea discutii cu principalii responsabili europeni, intr-un moment cand relatiile dintre Turcia si Uniunea Europeanǎ nu sunt chiar excelente, informeaza RFI.ro.

Turcia este acuzatǎ cǎ a jucat un joc dublu fatǎ de Organizatia statul islamic si cǎ nu i-a combǎtut cu vigoare si de la bun inceput pe jihadisti, fiind mult mai preocupatǎ de miscǎrile kurzilor in regiune.
La randul sau, Turcia este nemultumitǎ cǎ Uniunea Europeanǎ nu contribuie mai mult la resorbirea valului de refugiati, intr-un context cand pe teritoriul turc se aflǎ deja douǎ milioane de sirieni. Ankara mai reproseazǎ Bruxelles-ului si faptul cǎ nu ia in serios candidatura Turciei la integrarea europeanǎ, procesul de aderare fiind practic blocat atunci cand nu avanseazǎ in rimul melcului.
Europenii si turcii sunt, insǎ, obligati, in prezent, sǎ gestioneze impreunǎ o crizǎ care acum riscǎ sǎ se complice odatǎ cu intrarea in joc a Rusiei, care a inceput sǎ efectueze bombardamente in Siria. Aceste operatiuni aeriene ale Rusiei sunt …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *