Criza imigrantilor. Viktor Orban, o alta declaratie extrem de dura

Premierul ungar, Viktor Orban, a declarat vineri intr-un interviu ca, daca nu sunt aparate frontierele, “zeci de milioane (de imigranti) vor veni in Europa” si, “mai devreme sau mai tarziu, vom deveni o minoritate pe continentul nostru”, scrie Mediafax .

Intr-un interviu pentru postul public de radio Kossuth, pe tema discutiilor avute joi la Bruxelles, Orban a precizat ca exista diferente mari de opinie intre Uniunea Europeana si Budapesta, pe tema imigrantilor, deoarece majoritatea liderilor UE cred ca toti trebuie primiti. “Dar daca ii primim pe toti, inseamna sfarsitul Europei”, a subliniat premierul ungar, adaugand ca migratia va fi “fara sfarsit”.
“Mai devreme sau mai tarziu, vom deveni o minoritate pe continentul nostru”, a adaugat el. Celor care vin in Europa “in speranta unei vieti mai bune” ar trebui sa li se spuna chiar inainte de plecare sa nu vina, “pentru ca nu vor fi primiti”, iar daca vin vor fi trimisi inapoi, a precizat Orban. Cetatenii europeni au o cerere valida pentru securitate, iar acest lucru se poate realiza prin apararea granitelor. Europa trebuie sa fie puternica, dar in schimb este “bogata si slaba, cea mai proasta combinatie”, a spus el. Orban a afirmat ca i-a intrebat pe liderii europeni daca au o idee mai buna decat gardul construit de Ungaria, iar acestia au raspuns ca nu le place gardul, dar nu au o idee mai buna.
In ceea ce priveste planurile privind un sistem de cote, Orban a precizat ca nu are sens sa se discute despre distribuirea imigrantilor si cote decat daca se pot apara frontierele. “Nu voi sustine nicio solutie despre care si initiatorii sai cred ca nu este o solutie”, a adaugat el. Premierul a mai declarat ca nu a fost prezentata nicio propunere scrisa privind preluarea refugiatilor din Ungaria. Singura propunere scrisa a fost cea care ar aduce mii de oameni din Grecia si Italia in Ungaria, desi Ungaria primeste mai multi refugiati …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *