CRIZA SIRIA. Cand cred expertii rusi c-o sa fie atacata Siria.

CRIZA SIRIA. Expertii rusi contactati de RIA Novosti cred ca Siria nu va fi atacata inaintea summitului G20 de la Sankt-Petersburg si considera ca retorica tarilor occidentale seamana pentru moment mai degraba cu o demonstratie de forta, relateaza agentia rusa in pagina electronica, transmite Mediafax.
Vladimir Sotnikov, expert al Centrului de securitate internationala la Institutul de economie mondiala si relatii internationale din Moscova (IMEMO) si al Institutului de studii orientale al Academiei de stiinte din Rusia, crede ca o solutie pasnica la conflictul sirian este de acum aproape imposibila.
“Aparent, tarile occidentale au decis deja sa atace. Iar acest atac va fi probabil limitat, fara operatiuni terestre. In ceea ce priveste debutul operatiunilor, eu cred ca va fi un pic mai tarziu”, a declarat, joi, Vladimir Sotnikov pentru RIA Novosti.
“Cred ca nu va fi niciun atac inainte de summitul G20 si intalnirea Putin-Obama”, a adaugat el. Potrivit lui, situatia este dificila si tensionata in ansamblu si, in caz de atac, unele tari ar putea boicota G20.
Citeste si?LIVE TEXT. Criza din SIRIA se acutizeaza. Urmareste aici desfasurarea evenimentelor
Petr Stegni, diplomat si membru al Consiliului rus pentru afaceri internationale (RSMD), nu face prognosticuri despre probabilitatea unui atac impotriva Siriei in noaptea de joi spre vineri.
“Cred ca este vorba pentru moment de avertismente, de un razboi al nervilor, de o demonstratie de forta, desi fortele s-au reunit in apropierea eventualului teatru de operatiuni din Siria. Totusi, atacarea Siriei in timp ce expertii ONU, aflati in prezent la Damasc, nu si-au incheiat munca pare foarte indoielnica, in special in sens moral”, a declarat Stegni.
El aminteste ca expertii ONU in Siria nu au anuntat inca niciun rezultat si subliniaza ca un atac ar fi “nejustificat din punct …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *