CRIZA SIRIA: Presedintele SUA, Barack Obama: Am autoritatea de a inteveni militar, fara …

Presedintele Barack Obama a declarat, sambata seara, ca Statele Unite vor interveni militar in Siria, precizand ca nu este vorba despre o interventie la sol.
“Am hotarat ca SUA sa intevina militar in Siria. Aceasta inteventie poate sa fie maine sau peste o luna. Nu vom trimite militari la sol, vor fi atacuri aeriene iar atacul va fi limitat”, a declarat Obama.
“Noua nu ne place razboiul. Ne dam seama ca problema din Siria nu poate fi rezolvata, neaparat pe cale militara. Noi suntem STAELE UNITE ALE AMERICII. Nu putem sa ne prefacem ca nu vedem perocolul”, a spus Obama.
CITITI SI:?Presedintele Barack Obama: Am hotarat ca SUA sa intevina militar
Presedintele SUA a mai subliniat ca Marea Britanie a refuzat sa dea unda verde, dar ca are autorizatia de a lua decizia de a interveni deoarece este o problema mult prea grava pentru a astepta. “Noi nu putem si nu vom inchide ochii la ceea ce s-a intamplat la Damasc. Fac ceea ce este bine pentru democratia noastra”, a spus Obama.
“Toate conventiile privind armele chimice au fost incalcate. Implicatiile sunt mult mai vaste. Se incalca si alte legi fundamentale. Ne gandim la teroristii care pot folosi arma bilogica. Nu ne putem creste copiii intr-o lume care nu este sigura (…)Ce mesaj trimitem noi lumii daca un dictator poate sa comita asemenea acte si sa nu fie tras la raspundere?”.
VĂ RECOMANDĂM SI:?LIVE TEXT. Criza din SIRIA se acutizeaza.Obama sustine ca SUA sunt pregatite pentru o interventie militara
In calitate de comandant-sef, Barack Obama are autoritatea constitutionala de a comanda o actiune militara fara sprijinul Congresului.
“Sper …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *