Criza Ucraina: Protestatarii prorusi au ocupat sediul Ministerului de Interne din Gorlovka

Protestatarii prorusi au ocupat, luni, sediul Ministerului de Interne ucrainean din orasul Gorlovka, in regiunea Donetk, potrivit presei locale, transmite EFE, conform Agerpres. In cursul asaltului, politistii baricadati din interior ar fi tras focuri de arma, iar o persoana a fost ranita.
Fortele de ordine, care au iesit din cladire printr-un coridor uman format de atacatori, au jurat deja credinta noului sef al politiei locale, Alexandr Sulzenko, desemnat de protestatari.
Atacatorii cereau, printre altele, inlocuirea sefului politiei locale pentru ca fortele de ordine sa nu mai asculte de superiorii lor din capitala.
Seful anterior, Andrei Kriscenko, care a refuzat sa predea arma din dotare, a fost condus de asaltatori la un automobil, a informat agentia UNIAN. Krischenko era unul dintre putinii sefi de politie din regiune care au refuzat sa se supuna ordinelor autoproclamatei “republici populare Donetk”.
La asaltul asupra orasului Gorlovka, situat la aproape 40 de kilometri distanta de capitala regionala, au participat peste o suta de persoane. Separatistii prorusi au dat jos steagul ucrainean si au ridicat in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *