Cu ce probleme te poti confrunta in perioada alaptarii?

Alaptarea este o perioada frumoasa din viata oricarei mamici, dar in acelasi timp iti poate crea un disconfort vizibil, ajungand chiar la dureri insuportabile din diverse cauze. Iata cu ce probleme te poti confrunta pe perioada alaptarii:

Dureri la nivelul sanilor sau la nivelul abdomenului

Pe langa durerile care pot sa apara in timpul alaptarii, la nivelul mameloanelor, poti sa te confrunti si cu dureri in partea inferioara a abdomenului. Pare greu de crezut, dar aceste dureri in partea abdomenului apar din cauza unui reflux al organismului de a ajuta uterul sa revina la dimensiunile sale normale. Desigur, aceste dureri apar doar in cazul nasterilor naturale.

Inflamatii ale mameloanelor

O alta problema frecventa cu care se confrunta mamicile este inflamatia si uneori chiar fisura la nivelul mamelonului. Se intampla deseori ca sugarul sa molfaie prea mult la san si chiar sa mestece mamelonul in loc sa cuprinda intreaga areola (din cauza unei atasari la san incorecte) si astfel apar inflamatiile si fisurile de la nivelul mameloanelor. Daca te afli in aceasta situatie, ar fi bine sa te adresezi medicului tau pentru a-ti recomanda niste unguente antiinflamatoare.
Inflamatiile locale pot fi calmate prin expunerea mameloanelor la aer timp de 10-15 minute dupa supt sau renuntarea la sutien pentru o perioada de timp. De asemenea, se spune ca daca lasi cateva picaturi de lapte sa se usuce la nivelul mamelonului dupa alaptare, durerile vor fi ameliorate semnificativ.

Umflarea (angorjarea) sanilor

Umflarea sau angorjarea sanilor poate sa aiba mai multe cauze. Spre exemplu, angorjarea areolara a sanilor are la baza supraincarcarea sinusurilor si nu produce un disconfort atat de mare mamei ca angorjarea periferica. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *