Cum alegem mobilierul, obiectele sanitare si accesoriile pentru baie: materiale naturale si suprafete de inalta calitate

Dotarea cu mobilier, obiecte sanitare si baterii reprezinta o etapa cheie in amenajarea baii. Toate aceste elemente contribuie la buna functionare a baii si la crearea unui spatiu relaxant, reprezentand si elemente esentiale de decor.?
Dulapurile, etajerele si alte corpuri de mobilier joaca mai multe roluri intr-o sala de baie. Functia lor primordiala, cea de depozitare, a fost completata treptat cu cea de ordin estetic, contribuind considerabil la imaginea si stilul baii.
Mobilier din materiale naturale
In alegerea mobilierului pentru baie este bine de avut in vedere ca avem de-a face cu un mediu umed si de aceea corpurile de mobilier din lemn, PAL sau MDF trebuie tratate in prealabil. Astfel, mobilierul de sub lavoar si, mai nou, sezlong-urile, fotoliile si canapelele) pot fi protejate prin finisaje de inalta calitate precum piatra, lemnul sau pielea.
Doua tendinte pot fi mentionate in cazul amenajarilor baii, si anume, dat fiind faptul ca baia este privita tot mai mult ca spatiu de relaxare, elemente din living incep sa migreze si in camera de baie iar, pe de alta parte exista tendinta de folosire cu preponderenta a materialelor naturale. De aceea, recomandarea si in cazul mobilierului de baie este pentru mobilier din lemn si obiecte sanitare ceramice.
Mobilierul din lemn masiv este mai potrivit in cazul unei amenajari clasice, iar cel din sticla se integreaza mai bine intr-o baie moderna sau minimalista. Pot fi alese si materiale ecologice, cum sunt piatra artificiala sau ceramica.
Suprafete de inalta calitate
Daca sunt alese si montate corect, obiectele sanitare vor asigura o functionare optima si vor oferi suficienta libertate de miscare. Nu mai putin important in alegerea cazii si a chiuvetelor este designul – culorile, liniile si formele (se poarta deopotriva cele geometrice rotunde, ovale, dreptunghiulare sau patrate), materialele din care au fost confectionate, daca sunt mate sau lucioase? si cum se vor integra acestea in stilul ales pentru baie. Este de subliniat ca in aceasta privinta sunt tot mai apreciate liniile drepte curate si subtiri sau cele pline tip vintage, albul ramanand culoarea de baza.
Numeroase tehnologii noi si inovatii sunt inglobate in materialele din care sunt produse obiectele sanitare actuale care prezinta astfel straturi de suprafata de inalta calitate care permit …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *