Cum alegi locuinta ideala in doar trei pasi

Noua oferta imobiliara nu mai este, ca pana acum, doar pe segmentul locuintelor noi de lux. Practic, daca ai un buget limitat, in jurul sumei de 30.000-40.000 de euro, poti sa-ti gasesti o garsoniera cocheta de peste 35-40 mp?sau un apartament cu doua camere in ansambluri rezidentiale noi. Mai mult decat atat, poti sa-ti gasesti apartamentul dorit la inaltime ca sa ai o panorama de senzatie pentru a privi apusurile sau rasariturile de soare. Promotorii noilor proiecte imobiliare anunta o serie de blocuri noi cu apartamente la preturi egale sau apropiate per metrul patrat construit?cu cel al apartamentelor renovate din blocurile anilor a??70-a??80. O astfel de oferta bogata gasesti si pe site-ul premierimobiliare.ro. Si totusi, cum iti alegi locuinta ideala? Poti sa ajungi sa o descoperi in doar trei pasi simpli!
?Locatia
O buna locatie inseamna: infrastructura zonala deja construita (retea de apa, electricitate, canalizare, salubritate), cai de acces, trafic zonal in limita suportabilitatii din punct de vedere al nivelului de decibeli, nivel cat mai redus de poluare atmosferica, un cadru natural privilegiat (parc in apropiere, lac sau pajisti verzi), vecinatati de buna calitate si fara probleme in ce priveste securitatea zonei, mijloace de transport in comun (statii de RATB, metrou), retea de magazine, piata agroalimentara, supermarket, scoala, gradinita, dispensar/spital, apropiere de locul de munca ( apropiere masurata atat in kilometri, dar mai ales in minute de deplasare cu mijloacele de transport in comun sau cu automobilul personal), acces rapid spre centrul orasului si locuri de parcare.
?Constructia
Criteriile de evaluare privind constructia cuprind: anul ridicarii respectivei constructii (e important ca aceasta sa fie construita dupa cutremurul din 1977), structura de rezistenta si materialele folosite, caracterul estetic si aspectul exterior si interior al acesteia (ar fi util daca ar fi un apartament anvelopat exterior pentru a reduce costul facturilor pe timp de iarna), posibilitatile de compartimentare din apartament (daca este decomandat, semi-decomandat), suprafata utila a apartamentului (degeaba ai 43 mp2 intr-o garsoniera daca 18 sunt doar balconul), numarul de etaje ale cladirii, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *