Cum arata prima femeie din lume care nu va imbatrani niciodata

Elizabeth Parrish este director general al Bioviva USA Inc. Este, de asemenea, prima femeie din lume care nu va imbatrani niciodata. In anul 2015, femeia a fost supusa unui tratament genetic in laboratoarele companiei careia ii este director general. Tratamentul acesta opreste procesul de imbatrnire a masei musculare si a celulelor stem, fenomene care apar pe masura ce inaintam in varsta.
Experiementul este unul de lunga durata. Daca vor reusi sa opreasca procesul natural de imbatranire, cercetatorii companiei Bioviva USA Inc vor fi primii din lume care reusesc sa obtina rezultate favorabile in urma aplicarii unui tratament care alungeste telomerii. “Metodele terapeutice utilizate la ora actuala aduc foarte putine beneficii persoanelor care sufera de boli aparute odata cu inaintarea in varsta. Progresele facute in domeniul biotehnologiei ne pot permite sa imbunatatim aceasta situatie, iar daca tratamentul conceput de noi se va dovedi a fi eficient inseamna ca vom scrie istorie”, sustine Elizabeth Parrish, potrivit descopera.ro.
Telomerii sunt acele segmente ale ADN-ului care apar la capetele cromozomilor liniari. Acestea sunt precum niste “amortizoare” pentru materialul genetic care trece prin procesul de imbatranire. In …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *