Cum este mai bine sa servim mesele zilnice?

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Persoanele care consuma zilnic un mic dejun si un pranz consistent isi tin?mai bine sub control greutatea si glicemia, comparativ cu cele care prefera sa ia sase gustari zilnic, au descoperit cercetatorii din Cehia.
Potrivit unui studiu realizat in ?Cehia, doua mese copioase zilnice ?s-au dovedit benefice mai ales pentru persoanele cu diabet de tipul 2, insa de aceasta a”dieta” ar putea beneficia orice persoana care doreste sa isi tina greutatea sub control.
In testele efectuate de o echipa de oamenii de stiinta cehi, persoanele care consumau un mic dejun si un pranz consistent in fiecare zi au slabit, in medie, cu 1,5 kilograme mai mult decat persoanele care aveau tendinta sa consume gustari mai ?mici, de mai multe ori pe zi.
De asemenea, la inceputul lunii mai, cercetatorii olandezi au descoperit ca gustarile mici si frecvente bogate in zahar si grasimi contribuie la cresterea depozitului de colesterol din ficat si ingroasa talia, insa consumul unor portii mai mari, de trei ori pe zi, nu are nici un impact negativ asupra acestora.
La studiul cercetatorilor din Cehia au participat 54 de pacienti cu varsta cuprinsa intre 30 si 70 de ani, care urmau un tratament impotriva diabe?tului de tipul 2 – cea mai frecventa forma a acestei boli, care de obicei este tinuta sub control prin dieta stricta.
Participantii la studiu au fost rugati sa aleaga dintre doua diete, fiecare continand cu 500 de calorii mai putin decat cantitatea zilnica recomandata, potrivit Mediafax.
Un grup de 27 de subiecti a consumat zilnic sase mese mai putin consistente, timp de 12 …

spot_img