Cum iti platesti spitalizarea in afara tarii.

Pentru doar cativa euro, companiile de asigurare acopera inclusiv costurile cu transportul in tara in caz de accident sau tratamentele dentare de urgenta, proceduri care, in mod normal, ar costa sute sau mii de euro.
Desi asigurarile de sanatate pentru calatorii au devenit facultative, ele nu ar trebui sa lipseasca din planurile de vacanta ale turistilor cel putin din doua motive. Pretul lor este unul relativ redus, iar beneficiile sunt infinit mai multe decat cele oferite de Cardul European de Sanatate, care poate fi cumparat prin casa de asigurari. Un numar de 15 companii de asigurari locale ofera produse cu preturi intre 17 si 25 de lei, care acopera toate costurile cu tratamentul medical de urgenta, cu tratamentul ambulatoriu, cu spitalizarea, cu medicamentele, cu transportul catre tara sau cu interventiile stomatologice de urgenta.
Pe de alta parte, Cardul European de Sanatate acopera doar costurile cu tratamentele medicale de urgenta si nu in orice conditii. Cardul asigura tratamentul de urgenta in conditiile impuse de legislatia din tara respectiva. Daca in tara respectiva tratamentul presupune coplata, atunci va plati si detinatorul cardului din Romania. Mai mult de jumatate din tarile UE au un sistem bazat pe coplata. Brokerii de asigurare spun ca vanzarile de polite de calatorie au continuat sa creasca si dupa ce ele au devenit facultative, o data cu intrarea Romaniei in Uniunea Europeana.
Asigurare online
Daca ati ajuns deja la aeroport sau la autocar si nu ati achizitionat anterior o asigurare de calatorie, este posibil ca achizitionarea acesteia din punctele de trecere a frontierei sa se faca la un tarif mai mare. In acest sens, solutia optima o reprezinta cumpararea politei utilizand paginile web ale asiguratorilor.
Cea mai mare parte a societatilor au pe site-urile proprii calculatoare pentru tarifele politelor de calatorie. Un avantaj suplimentar al acestei metode il reprezinta posibilitatea de a studia in detaliu conditiile contractuale. In majoritatea cazurilor, asigurarile de calatorie se pot incheia pe o perioada cuprinsa intre minimum doua zile si maximum un an.
De asemenea, daca nu vorbim despre o reinnoire a politei, la momentul incheierii contractului asiguratul trebuie sa fie in tara. De cele mai multe ori, companiile nu asigura persoane cu varsta de peste 75 de ani, iar pentru cele cu varste de peste 60 de ani tarifele sunt duble sau triple.
La Astra Asigurari, obligatia companiei se ridica la 25.000 de euro. Compania suporta cheltuielile legate de tratamentul medical de urgenta, tratamentul ambulatoriu, medicamentele prescrise, tratamentul in conditii de spitalizare pana cand starea medicala a asiguratului permite repatrierea, costurile de transport efectuat de serviciile de urgenta, cheltuieli de repatriere medicala sau a corpului neinsufletit. In plus, sunt acoperite si costurile cu tratamentul dentar in regim de urgenta in limita a 150 de euro. La Generali, limita maxima este de 50.000 de euro. La Allianz-Tiriac, pe langa cheltuielile medicale efectuate in regim de urgenta, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *