Cum iti pregatesti masina pentru iarna intr-un service auto

Iarna, pericolele ii pandesc la tot pasul pe soferi pe soselele tarii. Lunile de iarna sunt cele mai grele pentru conducatorii auto care nu stiu cum sa gestioneze corect unele situatii din trafic sau nu sunt pregatiti in mod corect pentru a circula pe sosea cu masina in conditii de polei, ceata, inghet, zapada. Primul si cel mai important pas pe care conducatorii auto trebuie sa il faca este sa apeleze la serviciile unui service auto pentru a-si pregati in mod corect masina pentru iarna.

Care sunt operatiunile necesare si in ce consta de fapt vizita la un service auto pentru pregatirea autoturismului pentru a circula in lunile de iarna?

Schimbarea anvelopelor
Legislatia in vigoare prevede ca in lunile de iarna, atunci cand conditiile meteo nu mai permit circulatia in deplina siguranta cu anvelope de vara, soferii sa isi schimbe anvelopele cu unele de iarna sau macar sa mearga sa isi verifice anvelopele all season. Anvelopele de iarna sunt schimbate in doar cateva minute, poate chiar zeci de minute, fiind o asteptare care merita deoarece poate salva viata conducatorilor, pasagerilor si celorlalti participanti la trafic. Este important ca anvelopele all season, cu inscriptia MS sa fie verificate de specialisti pentru ca, folosite in mod constant, acestea se pot toci si nu mai au aceeasi eficienta in ceea ce priveste aderenta la zapada.

Schimbarea lichidului de parbriz
Reprezentantii service-ului auto vor schimba la cererea clientului si lichidul de parbriz, adaugand unul mai rezistent la temperaturi foarte joase pentru a proteja instalatia de inghet si totodata vor verifica stergatoarele pentru a observa orice mica defectiune ce ar putea duce la reducerea vizibilitatii.

Verficarea bateriei si a lichidului de racire
Pregatirea masinii pentru iarna include si verificarea bateriei, acesta fiind un aspect foarte important fiindca este o componenta ce se poate descarca a temperaturi foarte joase. Verificarea lichidului de racire si masurarea nivelului de ulei sunt operatiuni foarte importante pentru functionarea normala a masinii.

Verificarea instalatiei de aer conditionat si a farurilor
Instalatia de aer conditionat este foarte des utilizata pe timp de iarna asadar, pentru a nu ramane fara caldura la un drum lung, este necesar ca soferii sa apeleze la o echipa specializata pentru a face verificari in acest sens si pentru a asigura o buna circulatie a aerului la interior. In plus, luminile de ceata si cele de drum trebuie incluse in verificarile de rutina din fiecare an, inainte de sosirea iernii.

Echiparea corecta a masinii pentru sezonul rece
Masina trebuie echipata pentru iarna conform cerintelor legii, dar si pentru a preveni situatiile neprevazute ce se pot ivi cu: roata de rezerva, cabluri de remorcare, lanturi antiderapante, paturi, lanterne, racleta, lopata, ulei de silicon, solutie pentru intretinerea incuietorilor auto si chiar cu un spray pentru dezghetarea parbrizului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *