Cum poate fi combatut abandonul scolar

ISJ Tulcea demareaza doua proiecte pentru sustinerea elevilor din zonele defavorizate.
Elevii din zonele defavorizate din judetul Tulcea vor fi beneficiarii a doua proiecte derulate cu sprijin financiar european de inspectoratele scolare din Braila si Constanta in vederea prevenirii abandonului scolar. Inspectorul general al ISJ Tulcea, Dumitru Damian, a declarat pentru Agerpres ca cele doua proiecte au acelasi obiectiv si se vor derula in localitatile situate in zona de terasa a judetului Tulcea prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane.
“In acelasi timp, in parteneriat cu Asociatia Ivan Patzaichin-Mila 23, am inceput demersurile pentru atragerea unei finantari norvegiene in vederea realizarii unor telecentre la distanta pentru elevii din Delta Dunarii care se pregatesc pentru examenele nationale. Aceste telecentre vor fi la Crisan, Maliuc si Mila 23, iar profesorii din orasul Tulcea, proiectul putand fi extins in perioada urmatoare finalizarii acestuia”, a spus Dumitru Damian.
Proiectul pentru elevii din Delta Dunarii care s-ar putea pune in practica in anul scolar 2014-2015 are drept obiectiv suplinirea calitatii cadrelor …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *