Cum poti sa inlocuiesti mancarea de zi cu zi cu produse bio

Acest articol este destinat atat fermierilor, care stiu cat mai multe despre hrana naturala a animalelor si a oamenilor, cat si tuturor celor care isi doresc sa isi imbunatateasca starea de sanatate. Cum? Simplu. Prin vitaminele, mineralele si simplele substante care se regasesc in alimentele romanesti, adica acele produse bio autentice si accesibile.

Exista un curent care pune accent pe produse bio pentru alimentatia de zi cu zi, dar si cea pentru regimuri de slabit sau vegetariene ori vegane. Categoriile de alimente de mai jos sunt alternativele romanesti in fata unor produse de pe rafturile magazinelor cu specific.
Carnea poate oferi produse bio
Am inceput lista cu alimentele provenite din carne, deoarece unii consumatori le evita din cauza amenintarilor legate de colesterol. In regimul alimentar, totul tine de cantitati si echilibru. De aceea, vom trata carnea ca pe un aliment neutru. Fie ca vorbim de cea de vita, porc sau oaie, carnea are nevoie sa provina de la animale crescute sanatos, in ferma.

Cu cat animalele primesc mai multa mancare de origine naturala, cu atat carnea va fi mai bogata in gust. Pentru a-si usura munca, multi fermieri aleg sa isi are campul cu utilaje agricole Salaj, ca sa isi hraneasca animalele.
Legumele sezoniere sunt hranitoare
Ca sa isi arate la maxim potentialul de vitamine si substante nutritive, legumele trebuie consumate proaspete. Din nou, fermierii au de castigat pentru ca isi pot planta legume sezoniere care cresc in una ? doua luni.

Cateva dintre vedetele primaverii sunt ridichile, ceapa verde, salata si usturoiul verde. Cunoscatorii pot culege sau cumpara din piete si untisor sau leurda (usturoi salbatic). Aceste doua plante traditionale cresc mai ales in perioada martie ? mai. Legumele de primavara, precum ceapa verde, usturoiul verde si leurda pastreaza proprietatile plantelor din a caror familie fac parte. Daca ceapa verde contine vitamina C, atunci leurda si usturoiul verde sunt subtile antibiotice naturale.
Fructele romanesti au gustul copilariei
Cei mai multi ne amintim de merele zemoase si dulci. Astazi, in comert, exista variante de soiuri de mere ce rezista pe durata intregului an. In livezile multor fermieri se gasesc mere romanesti, dar si prune, caise, piersici si altele.

Corcodusele sunt cele mai accesibile (se gasesc chiar si in orase) variante ale fructelor sanatoase din comert. Ai mai multe sanse sa gasesti corcoduse intr-un copac, decat in catalogul unui fermier sau la piata. Insa, acese modeste fructe au vitaminele A, C si o parte din complexul de vitamine B. Ele intra cu succes in categoria de produse bio nestiute, dar cu un potential urias legat de sanatatea noastra.
Produse bio locale
In cultura noastra alimentara avem o multime de produse bio care sunt folosite de dinainte sa fie numite asa. Desi remediile batranesti impotriva anumitor simptome au cazut in dizgratie, ele constituie o baza pentru optiunile alimentare ale rudelor noastre.

Fermierii pot exploata acest teren comercial fara griji. In acelasi timp, ei isi pot ingriji animalele cat mai natural, ca sa imbunatateasca oferta alimentara. Cat despre consumatori ? se pot bucura de produsele din piete si targuri din plin. Furnizorii locali sunt eficienti si rapizi atunci cand vine vorba despre livrarea mancarurilor naturale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *