Cum poti sa-ti primesti inapoi banii pe taxa auto. Statul ii returneaza in 5 ani

Taxa auto, restituita

Persoanele care au platit taxa pe poluare sau taxa pentru emisiile poluante ar putea cere restituirea integrala a sumei achitate, conform unui proiect de act normativ lansat recent in dezbatere publica.

In momentul de fata, proprietarii de autoturisme pot sa ceara inapoi doar banii platiti in plus, in cazul in care taxa auto a fost mai mare decat timbrul de mediu.
Taxa auto va fi restituita integral acestor persoane pe parcursul unei perioade de cinci ani calendaristici, prin plati anuale a cate 20% din suma datorata, potrivit AvocatNet.ro. De asemenea, statul va achita si dobanda pentru perioada cuprinsa intre perceperea nejustificata a taxei si rambursarea acesteia.
Cererile de restituire vor fi solutionate in maximum 90 de zile de la inregistrare, iar solicitantii vor fi informati asupra acestui aspect in cel mult zece zile de la emiterea deciziei de catre autoritati.
Cei care vor sa-si primeasca banii incasati ilegal de stat trebuie sa adreseze o cere in acest sens organului fiscal pe raza caruia domiciliaza.
Actul normativ al Ministerului Mediului vine dupa ce Curtea …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *