Cum raspunde fostul sef al SRI cand e intrebat despre pericolul construirii unei moschei in Bucuresti

de Sorina Ionasc Publicat la: 19.07.2015 17:41 Ultima actualizare: 19.07.2015 17:48

Fostul sef al Serviciului Roman de Informatii, George Maior, sustine ca moscheea care urmeaza a fi construita in Bucuresti nu prezinta un risc al cresterii numarului de musulmani, asa cum a declarat Traian Basescu. “Fluxul de persoane de origine musulmana va fi acelasi daca se face sau nu o moschee pe teritoriul Romaniei”, a spus Maior.

Dupa ce fostul presedinte Traian Basescu a avertizat ca odata cu noua moschee exista pericolul ca numarul islamistilor sa creasca foarte mult, lucru care ar duce la extinderea terorismului, fostul sef al Serviciului Roman de Informatii (SRI) spune ca noua moschee nu va influenta fluxul de musulmani de pe teritoriul Romaniei.
“Fluxul de persoane de origine musulmana va fi acelasi daca se face sau nu o moschee pe teritoriul Romaniei. Nu va creste dramatic sau o sa vina la moscheea din Bucuresti. Daca se doreste intr-adevar crearea de lucruri negative pe teritoriul Romaniei, inclusiv sub aspect al radicalizarii, propagandei, acest lucru se va realiza oricum, in alte spatii nevazute, obscure. Cred ca n-ar fi un lucru rau pentru securitatea nationala a Romaniei, dimpotriva daca e gestionat”, a spus George Maior, intr-un interviu la B1 TV.

Fostul sef al statului Traian Basescu a transmis un mesaj extrem de dur legat de proiectul construirii unei moschei in Bucuresti in urmatorii trei ani, cerandu-le celor “doi nesabuiti din fruntea statului” sa isi imagineze o situatie in care “o statie de metrou din Bucuresti in care, la ore de virf, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *