Cum reduci consumul de combustibil la masina?

Cum reduci consumul de combustibil la masina?

Astazi discutam despre cateva tipsuri eficiente care vor conduce la reducerea consumului de carburant. Pentru orice sofer acest aspect este unul destul de important, avand in vedere faptul ca alimentarea masinii cu combustibil ne face sa scoatem lunar cateva sute de lei din buzunar, in functie de numar de km pe care ii facem.
Deci, cum sa reducem la maxim consumul de carburant astfel incat masina sa foloseasca cat mai putin?

In primul rand trebuie sa eliminam greutatea inutila pe care o poate avea masina. Poate ca ai observat ca atunci cand trasporti mai multi pasageri, consumul este usor mai ridicat. Acest lucru este influentat si de catre greutatile pe care le poti avea in portbagaj, asadar verifica si scapa de lucrurile inutile pe care la transporti. Fa putina curatenie, iar asta va influenta in bine consumul.

In al doilea rand, verifica presiunea din anvelope. Daca nu exista o presiune optima in pneuri, masina va trage greu si bineinteles ca va creste consumul de carburant. Este neaparat necesar sa ai o presiune buna in pneuri, atat pentru optimizarea consumului dar si pentru buna utilizare a anvelopelor. Daca presiunea este necorespunzatoare, vei uza neuniform pneurile, aderenta si capacitatea de franare vor fi afectate. De asemenea, va creste si riscul de accidente. Asadar, asigura-te ca ai o presiune corecta in anvelope.

Ultimul, dar poate si cel mai important, este stilul de condus. Daca avem un stil de condus sportiv, atunci automat consumul de carburant va creste considerabil. Incearca sa conduci lin si cu o viteza medie constanta. Cu cat viteza creste, cu atat consumul de carburant creste pentru ca motorul are nevoie de mai multa alimentare. Deci inainte sa calci pedala de acceleratie, gandeste-te la aceste aspecte.

In cazul in care constati ca masina are orice fel de problema si ti se pare ca nu mai merge asa cum ar trebui, sfatul nostru este sa tragi pe dreapta si sa contactezi un serviciu de tractari auto Bucuresti, pentru a preveni daunele pe care le poti produce autoturismului si pentru a duce masina la un service specializat pentru verificari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *