Cum sa scapi de tantari pe timpul verii

Ne aflam in plina vara, iar tantarii reprezinta o adevara problema in aceasta perioada. Oricat de mult am incerca sa ii tinem la distanta avem senzatia ca ne aflam sub un continuu asediu, iar tantarii tot continua sa ne strapunga “zidurile cetatii”. Lasand la o parte metaforele, e destul de deranjant sa iti imparti camera cu niste tantari, mai ales atunci cand incercam sa dormim. Ce putem face asadar pentru a-i tine la distanta, dar si pentru a scapa de ei? Haide sa vedem impreuna in acest articol care sunt solutiile propuse de noi.
Incepem cu ceea ce trebuie sa faci pentru a tine la distanta tantarii, iar asta fara a apela la solutii toxice sau pastile, ele nefiind deloc benefice pentru sanatatea noastra, cel putin nu atunci cand apelam la ele in mod constant, avand o expunere lunga la ele. Este de preferat ca la geamuri sa ai plasa anti-tantari, aceasta tinandu-i la distanta. Nu prea ai cum sa tii geamul inchis in aceasta perioada, iar asta pentru ca in casa va fi un aer inchis si o caldura insuportabila.
In cazul in care stai la casa, atunci este bine sa te asiguri ca in jurul casei tale nu se aduna apa, iar asta pentru ca apa statuta creaza un mediu perfect pentru tantari, pe care acestia pur si simplu il adora. De asemenea, daca stai la casa nu ezita sa plantezi in gradina galbenele, iarba matelor si rozmarin, deoarece ele au in compozitia lor un insecticid numit tiofen, care nu este deloc iubit de tantari si nici de catre alte insecte.
Tot pentru a tine …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *