Cum sa stimulezi coordonarea mana-ochi la bebelus

In momentul in care isi descopera mainile, bebelusii trebuie sa invete cum sa le foloseasca si cum sa isi coordoneze miscarile, astfel incat sa ajunga la ceea ce doresc.
Daca la inceput nu erau constienti de faptul ca ochii vad si mainile fac, pe masura ce cresc vor face legatura? intre aceste parti ale corpului lor si isi vor da seama ca le pot misca voluntar. Bebelusii devin constienti de mainile lor intre 6 si 8 saptamani.

Poti incepe prin a le pune jucarii in mana, in special jucarii foarte colorate si care scot sunete. Astfel, ei se vor obisnui cu ideea de a prinde in mana obiecte. Pe masura ce creste, poti sa ii dai jucarii pe care nu le poate cuprinde cu toata mana si jucarii putin mai grele, pentru a invata cum sa le cuprinda si cata forta sa imprime astfel incat sa le poata tine.
Ulterior, jucariile care se misca vor fi foarte utile, intrucat ele vor atrage atentia copilului care va vrea sa le prinda. Ele vor contribui nu doar la coordonarea mana-ochi, ci si la dezvoltarea abilitatilor motrice. Pune o jucarie …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *