Cum stimulam imunitatea in perioada de epidemie

In aceasta perioada in care fluctuatiile de temperatura au dus la o revenire a virusului gripal, iar epidemia de rujeola este departe de a se fi stins, este important sa stim cum sa ne ferim si cum sa ne tratam inca de la primele semne ale bolii. Iar primele masuri pe care trebuie sa le luam sunt in sensul sprijinirii si stimularii sistemului imunitar.

Echinaceea – principalul aliat
Echinacea este una dintre plantele care si-au dovedit eficacitatea in ceea ce priveste cresterea capacitatii de aparare a organismului fata de diversi agenti infectiosi.
Echinacea are in primul rand o actiune imunostimulatoare, creste imunitatea nespecifica a organismului, stimuland productia de interferon si limfocite.Planta are calitati imunomodulatoare, antiseptice, depurative, este antifebrila, antivirala si antibacteriana. Totodata, scurteaza perioada de convalescenta.
Echinacea ajuta organismul in lupta cu bacteriile, virusurile (in special raceli, gripe si virusul herpetic) si fungii. Este utila in caz de infectii respiratorii si genito-urinare, fiind un bun antibiotic natural.

Baptisia, Echinacea, Thuja: activeaza capacitatea de aparare pe 3 cai
In aceasta perioada cand ne confruntam cu epidemia de gripa, este foarte important sa avem la indemana primul ajutor in forma pastilelor masticabile de Esberitox?NTablete care au efect antiviral si stimulare a formarii de anticorpi la poarta de intrare a infectiei, adica tractul respirator.
Spre deosebire de alte imunostimulante, ce contin un singur extract de planta, in Esberitox?NTablete actioneaza trei plante medicinale dovedite ca eficiente si active pe sistemul imunitar. O tableta contine trei substante active extrase din plante, care se completeaza in actiune una pe cealalta. Acestea sunt Thujae occidentalis herba (cunoscuta in popor drept Tuia), Echinaceae (Echinaceea) si Baptisae tinctoriae sau Indigoul Salbatic.Thujae occidentalis are actiune ativirala directa, Baptisae tinctoriae stimuleaza producerea de anticorpi si extractul de flori din specia Echinacea purpurea/Echinacea pallida stimuleaza activitatea macrofagelor care distrug germenii chiar din fazele precoce ale infectiei.Combinatia unica dintre acestea contribuie la functionarea mai buna a sistemului imunitar, pentru …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *