Cum vede seful Renault evolutia pietei auto europene in 2015

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Directorul general al aliantei Renault-Nissan, Carlos Ghosn, si-a imbunatatit estimarile de crestere a pietei auto europene, dupa ce Banca Central Europeana a anuntat joi lansarea unor masuri de relaxare cantitativa (QE) in valoare de 1.100 miliarde de euro, menite sa previna stagnarea economiei zonei euro, transmit CNBC si Reuters, potrivit AGERPRES.

„Anul acesta, piata auto din Europa ar urma sa inregistreze o crestere de cel putin 2%, fata de un avans de 1-2% estimat anterior”, a afirmat Ghosn la Forumul de la Davos.
Vanzarile auto pe pietele din UE si EFTA – Islanda, Norvegia si Elvetia – au urcat anul trecut cu 5%, la 13 milioane de vehicule. Conform estimarilor IHS Automotive, anul acesta livrarile in Europa ar urma sa creasca cu 2,5% dar piata nu va reveni la nivelul de dinaintea crizei inainte de 2020.
Referindu-se la evolutia pietei auto ruse, Carlos Ghosn a afirmat: „Rusia va fi o piata dificila in 2015, ne asteptam la o scadere de peste 20% a vanzarilor dar potential exista, este doar nevoie de …

spot_imgspot_img